Savuti – Chobe National Park

Savute ligt ten zuiden van de Linyanti, in het hart van het Chobe National Park. Door het gebied loopt het Savute kanaal, dat na drie decennia van droogte sinds enkele jaren weer gevuld is met water. Dit water is afkomstig uit de Linyanti rivier en vormt een moerasgebied voordat het verder zuidelijk uitkomt in de Mababe Depressie. Het Mababe gebied maakte ooit deel uit van het immens grote Makgadikgadi meer, dat duizenden jaren geleden is verdwenen. Savute is vooral bekend om zijn leeuwen, cheeta’s, hyena’s, olifanten en buffels. Daarnaast vindt in Savute een jaarlijkse migratie plaats van enorme kuddes zebra’s; in de droge maanden verblijven zij in het noorden bij de Chobe en Linyanti rivier, maar na de zomerregens trekken ze naar Savute. Savute is publiekelijk toegankelijk, maar de concessies aan de rand van Savute zijn uitsluitend toegankelijk voor gasten van de lodges en camps die daar gelegen zijn.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen tours

Botswana Migrations

Net als in Tanzania, voltrekt zich in het zuiden van Afrika elk jaar na de eerste zomerregens een migratie van tienduizenden zebra’s en wildebeesten (gnoes)…

Lees meer

Aanbevolen accommodatie

Savute Safari Lodge

Savuti is een gebied in het westen van het Chobe National Park en staat bekend om zijn grote kuddes olifanten, vooral in de droge wintermaanden….

Lees meer