Hoogtepunten Zuid Afrika reis via Lesotho en Karoo

Deze autorondreis langs de hoogtepunten van Zuid-Afrika, begint in Johannesburg en voert u in 27 dagen, via Lesotho, naar Kaapstad.
U zult genieten van de prachtige Panorama Route in het Noorden en safari bij het Krugerpark. Via Kwazulu Natal en de warme Indische Oceaan rijdt u naar de spectaculaire Drakensbergen. Onderweg bezoekt de koninkrijken eSwatini en Lesotho, twee minilandjes die omsloten worden door Zuid-Afrika. Via de droge Karoo met windmolens, struisvogels, schapen en interessante fossielen, belandt u aan de mooie kust van Kaap, met de veelbelovende naam, Tuinroute.
Natuurlijk mag een overnachting in het wijngebied niet ontbreken, net als een heerlijk verblijf in de “Mother of Cities”, Kaapstad.

De accommodatie hebben wij zorgvuldig voor u uitgekozen, net als een aantal tours die inclusief zijn bij deze reis. Hier hoort vanzelfsprekend een goede huurauto bij, met een supercoverpakket, lage borg en een tweede bestuurder inclusief. Wij bieden u alle ingrediënten voor een zorgeloze vakantie en onvergetelijke reis door het unieke Zuid-Afrika.

Bekijk hier de virtuele versie van deze reis met uitgebreide informatie over de activiteiten onderweg. Dit programma ontvangt elke reiziger, op maat gemaakt, als app op de smartphone.
Zo zorgen wij ervoor dat u niets mist onderweg!

Zoom in op de kaart en klik op de iconen voor meer informatie over de bezienswaardigheden in de omgeving.

Prijsindicatie voor 2023, vanaf:

01/11/2022 – 30/04/2023 € 2.850,-
01/05/2023 – 30/06/2023 € 2.604,-
01/07/2023 – 30/09/2023 € 2.683,-
01/10/2023 – 31/10/2023 € 2.795,-

prijs per persoon o.b.v. 2 personen, bij overlappende seizoenen is de prijs op aanvraag

Op zoek naar onze reistips over Zuid-Afrika?
Onze Zuid-Afrika specialist deelt hier uitgebreide tips en informatie over Zuid-Afrika.

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1

Na aankomst op Johannesburg Tambo luchthaven wordt U ontvangen door een vertegenwoordiger van onze lokale agent, deze brengt u naar de hotel shuttle voor uw transfer naar uw eerste accommodatie.

thumbnail

Dag 2

Na het ontbijt neemt u de transfer naar de luchthaven.

Uw huurauto staat voor u klaar bij Europcar, op uw gemak rijdt u door de provincie Mpumalanga. Deze provincie ligt in de Lowveld in een groene subtropische omgeving uw bestemming voor vandaag is Hazyview. Hazyview is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Panorama Route, Perry’s Bridge Reptile Centre, de botanische tuinen, Chimpanzee Eden en het Cheeta opvangcentrum.

thumbnail

Dag 3

Vandaag heeft u de hele dag de tijd om de Panorama Route te rijden. Bij elke bezienswaardigheid parkeert u de auto en kunt u een wandeling maken in de omgeving. Lunch is leuk bij de Boskombuis, net voor Bourkes Luck Potholes aan de Treur Rivier.
Vertrek in de ochtend vanuit de Hazyview over de R536 richting het plaatsje Graskop. Ten Zuiden van Graskop liggen de Mac Mac Falls en Mac Mac Pools. Via Graskop rijdt u over u over de R532 naar Pinnacle Point. Hierna neemt u de R534 deze weg maakt een `lus` langs God´s Window, waarna u weer op de R532 (rechtsaf) terecht komt richting Lisbon Falls en Berlin Falls. U vervolgt de weg langs Pinnacle Rock en uitzichtpunt op de Three Rondavels en Blyd River Canyon. De R532 eindigt in een T-splitsing met de R36, hier vindt u de Echo Caves. U slaat linksaf op de R36 en rijdt via Ohrigstad naar het Zuiden. Neem de R533 voor een bezoek aan het plaatsje Pilgrim’s Rest. Aan het einde van de dag rijdt u over de R535 via Graskop terug naar Hazyview.

 

thumbnail

Dag 4

Het Krugerpark is 380 km lang, 60 km breed en heeft een totale oppervlakte van ongeveer 20.000 km2.  U neemt de ingang bij de Numbi gate en betaalt de dagelijkse conservation fee bij de toegang. U mag met eigen auto door het park rijden en u kunt onderweg zo vaak stoppen als u wilt.  U logeert 2 nachten in het Krugerpark in één van de rest camps op basis van logies. In de rest camps vindt u restaurants waar u uw maaltijden kunt gebruiken. Elk rest camp heeft een zwembad, tankstation, restaurant en een eenvoudige kampwinkel.
Uw verblijf is inclusief een ochtend- of een avondgame drive, graag uw voorkeur opgeven.

thumbnail

Dag 5

Vanuit Skukuza Rest Camp kunt u een mooie rit door het park maken naar Olifants Rest Camp, stop hier voor lunch. In de middag rijdt u terug naar Skukuza. Het is ook mogelijk om de 2e nacht te overnachten in een ander rest camp in Kruger National Park. Vraag naar de mogelijkheden.

thumbnail

Dag 6

U verlaat het Krugerpark bij de Malelane gate en neemt de noordelijke grensovergang van eSwatini bij Jeppes Reef. Reken op 30 minuten oponthoud bij de grens. Hier dient u het verzekeringscertificaat van de huurauto te overleggen en uw paspoort. Rijdt de MR1 naar het Zuiden. Mocht u vroeg zijn, dan kunt u de Ngwenya Glass fabriek bezoeken aan de MR3, vanaf hier is het nog 40 minuten rijden naar uw guesthouse.

thumbnail

Dag 7

Deze ochtend vertrekt u na het ontbijt en brengt u een kort bezoek aan de beroemde kaarsenfabriek van eSwatini. Hierna rijdt u verder door het schitterende landschap van Swaziland richting Zoeloeland in de provincie KwaZulu Natal. Onderweg is er volop de gelegenheid souvenirs te kopen in de stalletjes langs de weg. U vervolgt uw weg naar het Koningrijk van KwaZulu Natal waar oude tradities en de moderne culturen van de Voortrekkers en de Zoeloes samen zijn gevloeid in een kleurrijke mix van mensen die in harmonie samenleven.
Het park St.Lucia Wetlands heeft tegenwoordig een Zoeloe naam: iSimangaliso en staat op de Wereld Erfgoedlijst.
Dit park staat bekend om zijn talrijke vogels, nijlpaarden, krokodillen en (in het seizoen nov- februari) zeeschildpadden.
Om 15:00 uur wordt u verwacht bij de Sunset Jetty in St Lucia voor een twee uur durende Hippo & Croc tour over de rivier.

thumbnail

Dag 8

Vandaag heeft u de hele dag de tijd om het iSimangaliso Wetlands Park te bezoeken. Er zijn zo goed als geen lunchmogelijkheden in het park, dus vraag of het guesthouse een lunchbox voor u kan klaar maken voor onderweg. Voordat u de slagbomen van het park in rijdt, vindt u aan uw linkerhand het St Lucia Crocodile Centre.

 

Lake St. Lucia is de thuisbasis van de grootste broedpopulatie van krokodillen in Zuid-Afrika en in The Crocodile Centre leer je veel aspecten van het leven van dit oerreptiel. In het aangrenzende  iSimangaliso Wetland Park, leven meer dan 100 soorten reptielen.  Krokodillen zijn hier te vinden in allerlei soorten en maten, de grootste krokodil is zo’n 5 meter lang.
De weg door iSimangaliso Park gaat tot aan Cape Vidal aan de kust en dan dezelfde route terug, neem uw zwemkleren mee voor een duik in de oceaan. Volg alle lussen “loops” aan weerskanten van de weg om niets te missen van de spectaculaire uitzichten en dieren. Vanaf de hoge duinen kunt u in de maanden juli en augustus de bultrug walvis voorbij zien trekken.
Voor het snorkelen bij Cape Vidal geldt dat dit alleen kan tijdens eb, let op de sterke stroming!

thumbnail

Dag 9

Uw volgende bestemming is de oudste Wildtuin van Zuid-Afrika, Hluhluwe Imfolozi Park. Dit reservaat staat bekend om zijn grote aantallen neushoorns. Zowel de witte als de zwarte neushoorn, ook alle andere dieren van de Big Five zijn hier te vinden.
Uw verblijf is inclusief een ochtend- OF een avondgame drive per dag.

thumbnail

Dag 10

Na het ontbijt rijdt u op uw gemak richting Durban en checkt in bij uw guesthouse in de noordelijke wijk Umhalanga.
Haaienliefhebbers brengen een bezoek aan het Umhlanga Sharks Board, dit ligt op slechts 7 minuten van het guesthouse.
Vanuit het imposante Moses Mabhida stadion, kunt u segway tours maken met gids, over de boulevard van Durban.
Durfals zweven van het dak van het stadion met de “Big Swing” over de middenstip van het veld.
Je kunt met de lift naar het hoge dak van het stadion en genieten van een spectaculair uitzicht van 360 graden, over de oceaan en de Valley of the Thousand Hills in het achterland.

thumbnail

Dag 11 – 12

Vandaag is uw bestemming de majestueuze Southern Drakensberg Mountains. Maak een stop bij het plaatsje Howick en bezoek de Nelson Mandela Capture Site en de 100 meter hoge waterval. De natuur is hier prachtig, u rijdt verder door het mooie landschap en arriveert in de middag op uw bestemming, Greenfire Drakensberg Lodge. Omdat de lodge helemaal afgelegen ligt midden in de natuur, verblijft u hier op basis van volpension en staat u diner klaar bij aankomst!

Wandelaars kunnen hun hart op halen in de omgeving, er zijn een groot aantal routes uitgestippeld. Op de klif boven de lodge nestelt de zeldzame Kaapse Gier/Cape Vulture. Op het terrein lopen verschillende antilopen soorten.Verder kunt mountain bikes huren, vissen of paardrijden. De spectaculaire omgeving, zal een diepe indruk op u maken.
Deze lodge is alleen met een 4×4 te bereiken, uw auto parkeert u veilig bij Alpine Heath Resort, vanaf vertrekt de transfer en duurt de rit naar de lodge ruim een half uur.

thumbnail

Dag 13

Na het ontbijt brengt uw transfer u terug naar de huurauto. Uw bestemming voor vandaag is het Golden Gate Highlands Park.
Elke zonsopgang én zonsondergang, zorgt voor onvergetelijke vergezichten als de zon de verschillende kleurlagen in de bergen rood doet oplichten. Dit zijn tevens de beste momenten van de dag om de routes door het park te rijden en de mooiste plaatjes te schieten.
Rijd naar de Vulture Hide, de plek waar de grote lammergieren uit de omliggende bergen, worden gelokt met grote karkassen van dode dieren. De kans is groot dat je hier de bedreigde kale ibis tussen de karkassen ziet scharrelen. Op de terugweg kunt u de afslag nemen naar Highlands Mountain Retreat, gelegen op 2200 meter hoogte.
Vanaf hier kunt u kilometers ver kijken naar o.a. de spectaculaire formatie van het Amphitheatre.
Aan de voet van deze bergen zie je vaak de wilde dieren van dit park. Zoals de zeldzame mountain zebra,  de zwarte gnoe, de eland , blesbok , oribi , springbok en zeldzame vogels zoals de eerder genoemde lammergier en kale ibis en met een beetje geluk de secretaris vogel.
Het kunstenaars plaatsje Clarens ligt op een steenworp afstand van uw hotel. In het centrum worden gin,- en bierproeverijen aangeboden. Mocht u zich in de oudheid interesseren, kunnen wij een tour met een paleontoloog organiseren die u o.a. de voetsporen van de dinosaurussen zal tonen.

thumbnail

Dag 14

Vandaag gaat de reis naar het ongerepte Lesotho. Zo’n 33 km voor Ladybrand ligt The Cabin Farm Stall & Deli, hier moet u gewoon even stoppen om een kijkje te nemen. Zuid-Afrikaanse humor op zijn best. De koffie is fantastisch, net als alle leuke “hebbe-dingetjes” die je hier kunt kopen. Zakken heerlijke koffie met grappige namen als “Gatvol”,  “Babelaas” en “Jou-Ma- Se” zijn hier te koop. De meest heerlijke chutneys worden hier verkocht, allemaal gemaakt op boerderijen in de omgeving. De toiletten buiten zijn ondergebracht in grote olievaten.

U rijdt verder en gaat bij Maseru de grens over. Vanaf hier is het nog anderhalf uur rijden. Stop even bij de “Gates of Paradise Pass” op 2000 meter hoogte en geniet van het spectaculaire uitzicht. In de middag arriveert u bij Malealea Lodge, de accommodatie is eenvoudig, de omgeving is heel erg mooi. Buiten bij het kampvuur komen de gasten samen voor een drankje, alvorens aan tafel te gaan voor diner.

thumbnail

Dag 15

Malealea is een dorpje bij de lodge. De inwoners verrassen u met zang en dans. Buiten is de stal staan de pony’s voor de trekking de bergen in. Tijd voor de meerdaagse trekking is er niet, maar wel voor een rit door de omgeving met adembenemend mooi uitzicht. Ook als je niet kunt paardrijden, is dit goed te doen. In de avond treden de mensen op uit het dorp, met zang en dans, begeleidt door zelf gemaakte instrumenten.
De mensen zijn arm, ze zijn erg vriendelijk en maken graag een praatje.

thumbnail

Dag 16

Vandaag staat er een lange rit op het programma. U verlaat Lesotho en rijdt Zuid-Afrika weer in. De reis gaat naar plaatsje Nieu Bethesda, gelegen vlakbij Graaff-Reinet. U slaapt op een grote schapenfarm met de slogan “give us a day and we will give you 250 miljoen jaar”.
Op deze farm zijn miljoenen jaar oude fossielen naar de oppervlakte gekomen welke de eigenaar bij toeval eind jaren ’90 ontdekte.
Fossielen tour, farm tour, op pad met Pansi, de San gids die u mee neemt naar de Bushman Rotstekeningen, eigenlijk is één dag te kort om alle bijzonderheden van deze farm te ervaren.
Er zijn geen restaurants in de omgeving, Hester de eigenaresse biedt haar gasten een typische Afrikaanse avond maaltijd.

thumbnail

Dag 17 – 18

Vandaag gaat u naar de olifanten. In het Addo Elephant NP park leven vandaag de dag meer dan 450 olifanten en vele andere diersoorten, zoals de complete Big Five. De giraffe zult u hier niet tegen komen, de toelating van dit dier tot het park, is al jaren een punt van hevige discussie, daar de giraffe van oorsprong niet in dit gebied voor kwam. In 2010 zijn de hekken weggehaald aan de zuidkant van het park, zodat de dieren nu tot aan de kustplaats Colchester vrij kunnen rond trekken. Het park heeft nu een immense afmeting van 24.000 ha!
Uw verblijf is inclusief een game drive door San parks in een grote truck.

thumbnail

Dag 19

Via Tsitsikamma National Park (is het Khoi woord voor “plaats van veel en borrelend water”) rijdt u naar Knysna. Onderweg Het park, beroemd om zijn vele soorten fynbos, vogels en bomen, ligt tussen de Bloukrans River in het Westen en de Eerste Rivier in het Oosten.
De 216 meter hoge Bloukransbrug staat bekend als de hoogste natuurlijk Bungee Jump plek ter wereld. (Face Adrenalin). U rijdt verder naar de prachtige kustplaats Knysna, gelegen aan de beroemde Tuinroute, en checkt in bij het guesthouse. Vanuit Knysna kunt u een bezoek brengen aan de Oyster Factory, Monkeyland, Birds of Eden, of u gaat aan boord van een schoepraderboot van Featherbed Cruises en maakt een tocht door de prachtige Knysna Lagune.

thumbnail

Dag 20

Vandaag kunt u de omgeving van Plettenberg verkennen en een bezoek brengen aan Monkeyland, een primatenpark, Birds of Eden, een enorm grote volière met de meest bijzondere vogels, zoals de endemische Knysna Loerie. Wie het wat hoger op wil zoeken, boekt een tour met gids bij Canopy Tours. De gids neemt u mee de 30 meter hoge Outeniqua Trees in en u tokkelt van platform naar platform, door dit bijzondere oerbos.

thumbnail

Dag 21

Na het ontbijt rijdt u over de indrukwekkende Outeniqua Pass naar Oudtshoorn, beter bekend als ’s werelds Veren Hoofdstad, dit vanwege de struisvogelindustrie. In de middag brengt u een bezoek aan de beroemde druipsteengrotten Cango Caves. De volgende ochtend kunt u na het ontbijt deelnemen aan een Farm Tour (optioneel) met gids van Berluda Game Farm. U ziet het leven van een struisvogel van broedmachine tot volwassen vogel.

thumbnail

Dag 22

Na het ontbijt met een omelet van struisvogelei, neemt de gids u mee voor een kijkje achter de schermen bij dit boeren bedrijf met meer dan 25.000 struisvogels. U neemt ook een kijkje bij de broedmachine en als u geluk heeft mag u een ei vast houden waar een struisvogelkuiken zich uit het ei wurmt.
Hierna is het tijd om afscheid te nemen en rijdt u naar plaatsje Hermanus. Hermanus is ’s werelds beste plek om vanaf het vaste land de walvissen in de baai te zien. Deze kolossen trekken van juni tot december langs de kust van Zuid-Afrika. De baai bij Hermanus is dé plek voor de Zuid-Kaper (Southern Right) om te paren en jongen te baren. De Hermanus Wijnroute is een van Zuid-Afrika ’s nieuwste wijnroutes . Deze route verbindt 15 uitzonderlijke wijngaarden in de regio Walker Bay , de route strekt zich uit langs de R320 in de schilderachtige Hemel en Aarde Vallei. Loop het pad over de kliffen met uitzicht over de baai en de dartelende walvissen. Hermanus heeft een aantal uitstekende restaurants in het centrum, bijvoorbeeld Lemon Butta (vis & sushi), of La Pentola (Italiaans).

 

thumbnail

Dag 23

In de ochtend kunt u om 9 uur vertrekken met een optionele walvistour met Southern Right Charters.
Hierna rijdt u via de mooie kustroute, met een stop bij Stony Point voor de pinguïns, maar het wijngebied.
Natuurlijk mag een bezoek aan de wijnlanden rondom het pittoreske plaatsje Stellenbosch niet ontbreken. Het centrum van Stellenbosch wordt gekenmerkt door de vele Kaap Hollandse huisjes en de prachtige kerk. Breng een bezoek aan Oom Sammie se Winkel, hier heeft de tijd even stil gestaan. Wijnliefhebbers kunnen hier hun hart op halen. Koop de John Platter wijnalmanak en stippel uw route uit langs de vele prachtige wijnlandgoederen zoals: Hartenberg, Vergelegen, Warwick en Dornier. De grote wijnhuizen zijn allen voor publiek toegankelijk, zij bieden wijnproeverijen (€ 3,- ), keldertours en vaak uitgebreide picknick mogelijkheden (reserveren!)
De Big Five Wine game drive van Warwick Wine Estate is leuk!
Populaire restaurants reserveren wij graag voor u, mits ruim van te voren.

thumbnail

Dag 24

Kaapstad ook wel Moederstad genoemd, nodigt uit tot zoveel activiteiten, dat het moeilijk kiezen is. De Tafelberg, Robben Island (ruim van te voren reserveren!), Castle of Good Hope en het fantastische Two Oceans Aquarium zijn zo maar een greep uit de vele mogelijkheden.
Het beroemde Victoria & Alfred Waterfront in de haven is een verzameling van winkels, bars en restaurants met optredens van bandjes en andere straatartiesten. Bezoek het Zeitz museum voor moderne kunst en drink de beste koffie bij het “steam punk” Truth café.
Geniet van Zuid-Afrikaanse DJ’s met de voetjes in het zand bij Shimmy’s Beach Club, of huur een zeilboot voor een tocht door de baai.
Durfals gaan abseilen vanaf de Tafelberg, degene die nog wat zakgeld over hebben, kiezen voor een helikopter tour over het Kaapse Schiereiland.

Bezoek het Old Biscuit Mill complex in de wijk Woodstock, kunstenaars hebben hier hun eigen winkel, de beste plek in Kaapstad voor Arts & Crafts. Op zaterdagmorgen vindt hier de Neighbour Goodsmarket plaats welke volledig in het teken staat van het minimaliseren van onze “Carbon Footprint”, het is de place-to-be voor de Capetonians.

thumbnail

Dag 25

Kaapstad ligt op een spectaculair bergachtig schiereiland dat uitsteekt in de zuidelijke oceanen . Deze hele dag tour is een ideale manier om de hoogtepunten te zien en van het natuurschoon van de Cape Peninsula te genieten. U rijdt langs de Atlantische kust met zijn prachtige witte stranden en ruige bergen naar Hout Bay .

Als de tijd het toelaat , heeft u de mogelijkheid om een boottocht van een half uur te nemen naar Duiker Island een Cape Fur Seal kolonie zien. U rijdt verder over de beroemde Chapman’s Peak Drive, een weg uitgehouwen uit de rotsen waar menige autoreclame is opgenomen. U bezoekt het Cape Point Nature Reserve , de plek op het uiterste puntje van het Kaapse Schiereiland dat reizigers al eeuwen in ban heeft gehad met zijn dramatische landschappen en fascinerende geschiedenis .

De terugreis naar Kaapstad gaat langs de kust van False Bay, hier heeft u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de kolonie van de zeldzame Afrikaanse pinguïns op Boulders Beach ( voor eigen rekening ) . U rijdt verder door langs de haven van Simon ’s Town , Fish Hoek , Kalk Bay en Muizenberg . Mocht u nog niet hebben geluncht, in de haven van Kalk Bay zit Kalkies, onbeperkt verse vis eten aan lange houten tafels, of Polana met uitzicht over het water door grote glazen puien.

U kunt afsluiten met een bezoek aan de wereldberoemde Kirstenbosch Botanical Gardens voordat u terug rijdt naar uw accommodatie.

thumbnail

Dag 26

Vandaag heeft u de hele dag de tijd om deze bijzondere stad verder te ontdekken. Geniet van een High Tea in het oudste hotel van Kaapstad, ga snorkelen met de zeehonden bij Houtbaai, of ga waterfietsen in de haven van Kaapstad. Geniet van de mooiste zonsondergang vanaf The Lawns bij Kloofnek, maak een tour op de fiets langs de microbrouwerijen of bezoek de openlucht cinema.
Geniet van de stranden bij Clifton of Camps Bay, koop de leukste Arts & Crafts in de Watershed in de V&A Waterfront.

thumbnail

Dag 27

Vandaag is het uw laatste dag in Zuid-Afrika, de huurauto laat u achter op de luchthaven.
Goede reis!

Inbegrepen

• Meet & Greet op Johannesburg luchthaven
• transfer naar uw eerste hotel
• 26 overnachtingen volgens schema, 21 x ontbijt, 4x diner
• 27 dagen autohuur Europcar group C handgeschakeld Toyota Corolla (of gelijkwaardig)
• supercoververzekeringen, volledig afgekocht eigen risico, cross border kosten Lesotho/eSwatini
• 1 game drive van 2, 5 uur Kruger National Park o.b.v. gids
• Hippo & Croc Tour in St Lucia
• 1 game drive of 1 Bush Walk o.b.v. gids Hluhluwe Imfolozi NP
• 1 game drive van 2, 5 uur Addo Elephant National Park o.b.v. gids
• Berluda Farm tour van 2 uur langs werkende struisvogelboerderijen met gids
• Reismap, bestemmingsinformatie, wegenatlas en tips
• VIP card voor kortingen bij restaurants, excursies, winkels en wijnproeverijen
• reis App voor op uw smartphone of iPad
• Bijdrage aan Green Seat Programma
• Boekingskosten
• dossierkosten GGTO (Garantiefonds) en Calamiteitenfonds

Uitgesloten

• retourticket van Amsterdam naar Johannesburg/Kaapstad**
• GPS systeem, wij raden maps.me aan (gratis)
• enkele reistarief autohuur (1x ZAR 1400)
• maaltijden welke niet zijn genoemd.
• Conservation Fees voor South African National Parks
(TIP: koop Wildcard International All Parks Cluster Card)
• drankjes, tips en andere persoonlijke uitgaven
• reis,- annuleringsverzekering (verplicht!), kunnen wij voor u afsluiten bij Europeesche
** vraag naar de mogelijkheden wij hebben speciale afspraken met KL/AF/LH/BA/TK