Hluhluwe–Imfolozi Park

Het Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve is de parel in de kroon van de KwaZulu Natal wildreservaten. Het reservaat is opgericht in 1895, hiermee is het de oudste “Wildtuin” van Afrika. In eerste instantie waren het twee afzonderlijke reservaten, later werden zij samengevoegd tot één gebied dat vandaag-de-dag 94.000 hectare beslaat en een thuishaven biedt voor een vijfde van ‘s werelds zwarte,- en witte neushoorn populatie. In 1960 vond in dit reservaat de internationaal geprezen “Operation Rhino” plaats, neushoorns werden gevangen en verplaatst naar andere parken in Zuid-Afrika en ook over de grens. Als gevolg hiervan is het aantal witte neushoorns nu 12x groter dan de 500 stuks die waren overgebleven na telling in 1960. Tegenwoordig spant Hluhluwe-Umfolozi zich in om de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn te redden, waarvan het aantal in Afrika geslonken is van 14 000 naar een kleine 2 550 stuks in 1990 . Het Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve is het eerste reservaat dat wandelsafari’s en Wilderness Trails introduceerde en blijft daarom internationaal gezien, behoren tot één van de meeste gewilde parken van Zuid-Afrika.
KZN Wildlife, staatseigendom,  opereert in het park
Er zijn twee kampen van KZN Wildlife, Hilltop Rest Camp (omheind) and Mpila Camp (geen hekken, wilde dieren lopen vrij door het kamp)
gate times:
zomer  november – mei
open 05:00 uur sluit 18:00 uur
winter juni – oktober
open 06:00 uur sluit 17:00 uur

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen tours

Aanbevolen accommodatie

Hilltop Camp

Hluhluwe Imfolozi Game Reserve werd formeel opgericht als wildreservaat in 1895 en is hiermee de oudste “wildtuin” van Zuid-Afrika. Het Reservaat beslaat zo’n 96 000…

Lees meer