Knysna

Het plaatsje Knysna (spreek uit Nysna) ligt aan de beroemde Tuinroute. De Knysna rivier mondt hier uit in de laguna en je hebt hier een prachtig uitzicht over de twee ‘Heads’ die de doorgang vormen naar de Indische oceaan. Aan de andere kant van het dorp is er de bescherming van de Outeniqua Bergen.

Voor dit spectaculaire uitzicht kunt u een van de twee ‘heads’ bewandelen. Deze zandstenen kliffen lopen door tot het punt waar de lagune overloopt in de Indische oceaan. Vanaf de head aan de oostkant heeft u een adembenemend uitzicht over Krysna, de laguna en Leisure Isle. Aan de westkant ligt het Featherbed natuurreservaat.

De natuur is heel divers, u vindt er meren, fynbos, de laguna, kilometers lange stranden, groene bossen en het regenwoud. Het Knysna Forest is de grootste attractie van deze plaats, u vindt hier eeuwenoude bomen die hier altijd al voorkwamen, maar ook exotische soorten die ooit, lang geleden, meegebracht werden overzee. Verder ook de mooiste tropische vogels en vele soorten wildlife. In de bergen net buiten Knysna werd in 1885 ooit goud gevonden, wat leidde tot de bouw van Millwood Gold Mines en vele arbeiders trok.

Deze hoofdstad van de Tuinroute, met een heerlijk klimaat, is een gezellige plaats met tal van winkeltjes, galerijen en leuke restaurantjes aan het Knysna Waterfront. Op de helderblauwe laguna kunt u boottochtjes maken en andere watersportactiviteiten ondernemen. Tevens is het ook het  belangrijkste Zuid-Afrikaanse centrum van de commerciële oesterkwekerij, er wordt elk jaar het Knysna Oyster Festival gehouden waarbij veel oesters worden gegeten.

Ook op reis naar Zuid-Afrika? Wij hebben voor u de beste slaapplekken in dit gebied op een rij gezet. Deze vindt u onderaan deze pagina.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen tours

Aanbevolen accommodatie

Overmeer Guest House

Hoog op de heuvels met uitzicht op de adembenemende Knysna lagune, ontdek je de oprechte gastvrijheid van Overmeer Guest House. Hier zijn luxe, comfort en…

Lees meer

Kanonkop Guest House

Kanonkop House combineert service en ontspannen luxe in een intieme en unieke gastervaring. Consequent gestemd in de Top 25 Hotels in Afrika (Trip Advisor) gasten…

Lees meer

Head Over Hills

De wereldberoemde lagune van Knysna wordt afgeschermd door twee “Heads” (rotsformaties) die de lagune afscheiden van de onstuimige oceaan. Deze rotsformaties vormen tevens de enige…

Lees meer