Kaapstad

The Mother of Cities, Moederstad Kaapstad, heeft al menig hart sneller doen kloppen. In 1652 werd aan Jan van Riebeeck de opdracht gegeven om aan de Kaap de Goede Hoop een verversingsstation in te richten ten behoeve van de V.O.C. Dit verversingsstation werd de basis voor wat tegenwoordig één van de mooiste steden op aarde is: Kaapstad. Het oude fort in het centrum met museum en de tuinen van de V.O.C. in de wijk Gardens, nemen je mee terug in de tijd.

Kaapstad ligt aan de voet van de imposante Tafelberg. De stad wordt verder omringd, door de oude haven en de prachtige stranden van Camps Bay en Clifton. Deze populaire stad heeft in een rap tempo veranderingen doormaakt. Wijken zoals Bo Kaap, Waterkant en Tamboerskloof, waar vroeger geen toerist kwam, ontwikkelen zich tegenwoordig als uitstekende uitvalsbases om deze heerlijke stad te verkennen. Het Victoria en Alfred Waterfront complex in de haven, is populair bij bezoekers van over de hele wereld. De vele restaurants en cafés met gezellige terrasjes en de “live” muziek zorgen ervoor dat hier altijd wat te beleven is. Dit is ook de plek waar de boten vertrekken voor een bezoek aan Robben Island. De plek waar Nelson Mandela 27 jaar in de gevangenis doorbracht.

Kunst liefhebbers kunnen hun hart ophalen in Zeitz MOCAA Museum of Contemporary Art Africa. Het is het eerste museum voor moderne kunst in Afrika. Houd je van Afrikaanse Arts & Crafts? Breng dan een bezoek aan de Watershed, één van de oude loodsen in het Waterfront complex. Of neem een  kijkje in de opkomende wijk Woodstock, bij The Old Biscuit Mill. Elke zaterdagochtend kun je hier Kaapstad proeven en beleven tijdens de Neighbourgoods market.

Kaapstad biedt een aantal spraakmakende fietstours. Zo is er  een tour langs de verschillende bierbrouwerijen, een kunstroute en voor de fanatiekelingen een tocht per fiets naar het Kaapse Schiereiland. Zin om van de gebaande paden af te wijken? Boek een Scootour en rijdt met een step met dikke panden de hellingen van de Tafelberg af. Of ga snorkelen met de zeehonden. Adrenaline junks kunnen abseilen of paragliden van de Tafelberg. Vanaf de heli-pad in het V&A Waterfront complex vertrekken helikopters voor korte of lange vluchten over het Kaapse Schiereiland.

Kaapstad heeft een aantal prachtige stranden, bijvoorbeeld bij Campsbay en Clifton. Strijk neer op één van de gezellige terrasjes in de wijk Campsbay en geniet van de mooiste zonsondergang van het Afrikaanse continent. Natuurlijk met een “sundowner”, een alcoholische drankje dat je drinkt tijdens zonsondergang.

Ook op reis naar Zuid-Afrika? Wij hebben voor u de beste slaapplekken op een rij gezet. Deze vindt u onderaan deze pagina.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Video's

Juma Art Tours Cape Town

activiteiten in Kaapstad

Scootours vanaf Tafelberg

Aanbevolen tours

Aanbevolen accommodatie

The Crystal

The Crystal Apartments biedt panoramische uitzichten over de Atlantische Oceaan met spectaculaire zonsondergangen. Dit prachtige appartementencomplex in de badplaats Camps Bay ligt op één van…

Lees meer

Gorgeous George

Lokaal design en grensverleggende innovatie ontmoeten elkaar bij Gorgeous George, het nieuwe hotel in het hart van het centrum van Kaapstad. Het bijzondere ontwerp combineert…

Lees meer

Steenberg Hotel

Het Steenberg hotel in de pittoreske en historische wijk Constantia, biedt 5-sterren luxe in een prachtige omgeving. Geniet van de mooie spa,  uitzonderlijke gerechten, uitstekende wijnen…

Lees meer

Glen Avon Lodge

In het hart van Constantia Winelands bevindt zich de luxe Glen Avon Lodge.
Vanuit Constantia kunt u gemakkelijk Kaapstad bezoeken en het Kaapse Schiereiland….

Lees meer