Royal Natal National Park

Het Royal Natal National Park bevindt zich op ongeveer 31/2 uur rijden ten zuiden van Johannesberg en herbergt een van de meest spectaculaire attracties van KwaZulu-Natal: het amfitheater. Het amfitheater vormt de grens tussen Zuid-Afrika en Lesotho en is een opvallende steile helling met een plat plateau. De Tugela-watervallen ploffen over de rand van de helling en dalen ongeveer 1000 meter naar beneden naar het Royal Natal National Park beneden.

Het park is een populaire plaats om te wandelen. Er zijn heel veel wandelingen uitgezet, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. Een aantal wandelingen zijn alleen weggelegd voor de avonturiers onder ons omdat u dan moet klauteren, klimmen en zelfs touwladders moet gebruiken om de route te kunnen voltooien. Een deel van de routes zijn ook niet altijd begaanbaar, dit is afhankelijk van het weer en de regen die in de dagen ervoor is gevallen. Bij het Visitors Centre kunt u een kaart halen met wandelingen en geschatte wandeltijden, ook kunt u hier navragen welke routes die dag begaanbaar zijn. De populairste route is de route naar de Tugela-watervallen.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Video's

Royal Natal National Park

Aanbevolen tours

Aanbevolen accommodatie

Thendele Camp

Thendele Camp ligt in het nationale park Royal Natal en biedt accommodatie met eigen kookgelegenheid in 26 chalets met twee of vier bedden. Twee huisjes…

Lees meer