Golden Gate Highlands National Park

Het Golden Gate Highlands National Park ontleent zijn naam aan, de schitterende goudkleurige tinten van de door zon overgoten, zandstenen rotsen . Het zijn de prachtige kleuren van de uitlopers van de Maluti Mountains, de belangrijkste reden voor een bezoek aan dit park, het park is ook één van de weinig, echte beschermde, hoogland gebieden in het land. Andere attracties zijn onder andere de zwarte gnoe, eland , blesbok , oribi , springbok en zebra’s , plus zeldzame vogels zoals de lammergier en kale ibis , deze vogels broeden op de richels in de zandstenen rotsen .

Het startpunt van alle hiking routes in Golden Gate Highlands National park vindt u bij ´Glen Reenen Restcamp´, een prachtige gelegen camping, hotel, tankstation en parkeerplaats. Hier is een permit te verkrijgen die toegang geeft tot het nationaal park. Vanaf deze plek kunt u kiezen uit zes goed aangegeven routes, waarvan er vijf  in maximaal een halve dag kunnen worden afgelegd. De Rhebok Hiking Trail is 33 kilometer lang en duurt zo´n twee dagen, dit is een geweldige manier op het park te bezichtigen.

In het park ligt het kleine Basatho Cultural Village. Dit openluchtmuseum biedt u een kijkje in de wereld van de traditionele Basotho-stam.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen tours

Aanbevolen accommodatie