Vingerklip Lodge

Vingerklip Lodge ligt op de 3000 hectare grote farm Bertram, niet ver van de rotsformatie waarnaar de lodge is vernoemd. Deze 35 meter hoge zuil van sedimentair gesteente, de Vingerklip, is één van de meest indrukwekkende rotsformaties van Namibië. De rots torent hoog uit boven een plateau dat bekend staat als de Ugab Terrassen. In de omgeving van de lodge zijn 3 drinkplaatsen die ’s avonds prachtig verlicht zijn. Verschillende soorten dieren, waaronder giraffen, zebra’s, kudu’s, oryx, springbokken, impala’s, wrattenzwijnen, bavianen en steenbokken brengen regelmatig een bezoek aan deze drinkplaatsen en zijn ook vaak gespot langs de wandelpaden. In het hoofdgebouw is het grote restaurant, waar u het ontbijt en het diner gebruikt. Er is nog een tweede restaurant, genaamd Eagle’s Nest, waar u zonder bijbetaling kunt dineren. Dit restaurant is prachtig op de top van een heuvel en is bereikbaar na een stevige wandeling van tien minuten. Het pad naar dit restaurant gaat over een bergpad en een metalen trap en is niet geschikt voor gasten die slecht ter been zijn of last hebben van hoogtevrees. Reserveringen voor dit restaurant zijn essentieel, gezien de populariteit en het beperkte aantal plaatsen. Vingerklip Lodge heeft 22 kamers die in 11 bungalows verspreid liggen in de tuin. Acht kamers hebben een vide waar twee kinderen kunnen slapen. De kamers zijn keurig ingericht en voorzien van airconditioning, een klamboe, kluisje en een badkamer met douche en toilet. Voor de deur is een terras met zitje, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de omgeving. Bovenop de heuvel – naast restaurant Eagle’s Nest – ligt Heaven’s Gate, een luxe suite die ultieme privacy biedt. Gasten kunnen gebruik maken van twee zwembaden en een jacuzzi. In de lobby is een kleine souvenirwinkel en bij de receptie kunt u een reservering maken voor activiteiten en excursies naar onder andere Twyfelfontein. Aan het einde van de middag kunt u, met een drankje uit de bar, vanaf het speciale uitzichtpunt genieten van de zonsondergang.

Kamers

Double Room

Standaard kamer in rieten bungalow met tweepersoonsbed en eigen badkamer. Plafondventilator, muskietennetten en een kluis voor uw waardevolle spullen. Privé terras om de sfeer van ontspanning en rust te voltooien.

Family Room

Familiekamer in rieten bungalow met 2 aparte bedden en een eigen badkamer. Loft met tweepersoonsbed voor 2 kinderen/1 volwassene. Plafondventilator, muskietennetten en een kluis voor uw kostbaarheden. Privé terras om de sfeer van ontspanning en rust compleet te maken.

Heaven’s Gate Suite

Gelegen op de top van de Ugab Terrassen deze luxe bungalow heeft exclusiviteit en eenzaamheid, perfect voor degenen die willen om weg te komen van alles. Suite met een tweepersoonsbed en een eigen badkamer. Plafondventilator, muskietennetten en een kluis voor uw waardevolle spullen. Toegang via stappen.

Faciliteiten