Tembe Elephant Park

Er is een plek in Afrika waar de wilde olifanten nog zwerven. De legendarische Ivory Route waar de olifanten met enorme slagtanden, struinen over oude paden, het dichtbegroeide bos en vlakten met geel gras. Tembe Elephant Park met een oppervlakte van 300 km2, is gelegen tussen Zululand en Mozambique. Tembe Elephant Park is de thuisbasis van Afrika’s grootste olifanten en de kleinste antilope soort, de suni. In dit park vind je ook de rest van de Big Five: de leeuw, het luipaard, de zwarte en witte neushoorn en de buffel.

Ook vogelspotters kunnen hier hun hart ophalen. In dit reservaat zijn meer dan 340 vogelsoorten te vinden en ook talloze andere dieren en planten.
Tembe is een wereld van stilte en wit zand, hier houdt de drukke moderne wereld even op te bestaan en alleen de opkomst en ondergang van de zon markeert het verstrijken van de tijd. Het gebied is ook het voorouderlijk huis van de Tembe stam. Een plek van warme Afrikaanse gastvrijheid en klassieke safarigerechten. Een plek in Afrika waar verhalen, legenden en mythe samen komen.

Tembe Elephant Park ligt 4,5 uur rijden van Durban King Shaka airport (425km) en 2 uur rijden ten Noorden van het plaatsje Hluhluwe (160km). Tank in de plaatsjes Mkhuze (118 km) of Jozini (75 km).

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Video's

Tembe elephant park webcam live

Aanbevolen tours

Aanbevolen accommodatie