Ballito

Ballito is idyllisch gelegen aan de voortreffelijke noordkust van Zuid-Afrika, op slechts 40 kilometer van de bruisende stad Durban. Het is een rustige badplaats die bekend staat om zijn spectaculaire stranden en ontspannen sfeer.

Ballito beschikt over een zogenaamde “Blue flag” beach, dit is een strand met haaiennetten en een badmeester. Er zijn ook enkele mooie  “tidal pools”, poeltjes die ontstaan in de rotspartijen aan het strand, welke  ideaal zijn voor gezinnen met jonge kinderen. Het gebied is beroemd om zijn grote school dolfijnen die gezien  kunnen worden tijdens een ontspannen boottocht of tijdens het luieren op het strand.

Walvissen worden ook vaak gezien tijdens hun jaarlijkse migratie naar Mozambique voor de zomer (juni – oktober). Andere populaire activiteiten zijn onder andere golf, tennis, squash, scubaduiken en een verscheidenheid aan andere watersporten.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen tours

Aanbevolen accommodatie

Sala Beach House

Sala Beach House biedt elegantie op blote voeten in een tropisch toevluchtsoord en is het nieuwste juweeltje aan de noordkust van KZN. Dit boetiekhotel kijkt…

Lees meer

Fairmont Zimbali Resort

Een ongerepte kustlijn, glooiende heuvels en weelderige flora vormen de regio Zimbali Coastal Resort. Het resort ligt aan de sublieme oostkust van Zuid-Afrika, tussen een…

Lees meer