The Wild Coast

De Wild Coast is een stuk kustlijn in de Eastern Cape provincie die zich uitstrekt over een afstand van 200 kilometer. Grillige rotspartijen, glooiende heuvels in het achterland, afgelegen baaien, watervallen, palmbomen en andere tropische planten zijn kenmerkend voor dit stuk Zuid-Afrika.

Zoals de naam al doet vermoeden, is de kustlijn tussen de Mtamvuna rivier in het noorden, tot de Grote Kei rivier in het zuiden, een ongetemde wildernis. Het biedt een ongelooflijk uitzicht op de dramatische kustlijn, grillige kliffen, beschutte baaien, ongerepte stranden en glooiende heuvels en valleien. Dit is een wandelparadijs, maar ook te paard kunt u genieten van deze ongekende schoonheid.

The Wild Coast staat bekend als een van de mooiste plekken op de planeet en is het hart van de Xhosa bevolking. Bezoek Qunu, de geboorteplaats en laatste rustplaats van Nelson Mandela en de interessante tentoonstelling. Vogelliefhebbers kunnen op zoek gaan naar 320 vogelsoorten die in dit gebied leven, vissers kunnen hier diepzeevissen, sportievelingen kunnen surfen op de golven.
Neem de tijd als je dit kustgebied wilt gaan bezoeken. Vanaf de hoofdweg N2, laten de wegen naar de kust vaak te wensen over, dus plan je reistijd ruim.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen accommodatie