Skukuza Rest Camp

Skukuza is het grootste en hoofdrestcamp van het Krugerpark, nabij de hoofdtoegang Paul Kruger. Het restcamp is goed geoutilleerd met bungalows en andere accommodatie en verder ruim voorzien van voorzieningen, zoals receptie, winkel, restaurant en garage. Daarnaast beschikt Skukuza over een pinpasautomaat en een autoverhuurkantoor van Avis. Hoewel Skukuza het drukste restcamp is (vanaf hier zijn ook enkele private lodges in Sabi Sands te bereiken) is de wildstand in de omgeving erg goed door de nabijheid van water.Skukuza heeft een centraal plein waaraan de receptie, winkel, administratie en pompstation is gevestigd. Verder op het terrein vindt u een cafetaria en restaurant .Bij de receptie kunt wandelsafari’s (ochtend- of late middag) of jeepsafari’s (ochtend, late middag of avond) reserveren.Groot en goed gefaciliteerd restcamp met rondavels, chalets, campingplaatsen en een guesthouse. In totaal zijn er 80 campingplaatsen, 20 safaritenten (geen eigen badkamer), 239 bungalows met 2 of 3 enkelbedden en badkamer en-suite. Hiervan beschikken 61 bungalows over een kookplaat met aanrecht,. Er zijn 20 luxe bungalows met 2-persoonsbedden en 16 cottages met minstens 2 slaapkamers waarvan enkele en-suite, keuken en lounge. De vijf guesthouses beschikken over minimaal 3 slaapkamers en-suite, een huiskamer en keuken. Handdoeken en bedlinnen is aanwezig. De accommodatie wordt dagelijks schoongemaakt.link Skukuza Rest  Camp  https://www.sanparks.org/parks/kruger/camps/skukuza/images/maps/skukuza.jpgOpenings/sluitingstijden van het rest camp:Zomer (november tot februari) 05.00 tot 18.30 uurWinter (maart tot oktober) 06.00 tot 17.30 uur

Kamers

Luxury Bungalows

20 x 1 slaapkamer units, met en-suite badkamer. De wooneenheden hebben elk een tweepersoonsbed, hoogwaardige inrichting, airconditioning en televisie met beperkte DSTV kanalen. U heeft de keuze uit luxe units met uitzicht op de rivier en keuken, of semi-lux units zonder uitzicht op de rivier en met gemeenschappelijke keuken. Bungalows langs de riviergevel hebben een modernere inrichting met glazen schuifdeuren.

Bungalows

178 x ronde ommuurde eenkamer-eenheden in Afrikaanse stijl met rieten daken, 2 of 3 bedden per eenheid, uitgerust met een eigen badkamer (de meeste met douches, maar sommige met een bad). Sommige accommodaties zijn voorzien van airconditioning, sommige hebben ventilatoren. De kitchenettes variëren: sommige hebben kookplaten en wastafels; sommige hebben alleen wastafels en andere hebben geen van beide. Bestek en servies kunnen worden verstrekt en gehuurd bij de receptie. Gelieve te bevestigen bij het boeken.

Family Cottage

Deze accommodatie maakt deel uit van het Waterkant Guest House complex en staat bekend als Waterkant 2. Het biedt een goed uitgeruste keuken, 4 slaapkamers (2 eenpersoonsbedden in elke kamer), een woonkamer, een badkamer en een uitzicht op de rivier.

Guest Cottages

15 x 4 of 6 bedden units met goed uitgeruste keukens, meerdere slaapkamers en meestal meer dan één badkamer. Sommige kamers hebben 2 tweepersoonsbedden, dus bezoekers dienen tijdens het reserveren de nummers van het bed en de inhoud van het interieur te bevestigen.

Guest Houses

Dit zijn grote luxe units op topposities, allemaal met uitzicht op de rivier. Er zijn goed uitgeruste keukens (met magnetron), meerdere slaapkamers en badkamers. Er zijn beperkte kanalen DSTV televisies beschikbaar.Moni: Geschikt voor 8 personen, met 4 slaapkamers (2 eenpersoonsbedden in elke kamer)Nyathi: Geschikt voor 8 personen, met 4 slaapkamers (2 eenpersoonsbedden in elke kamer)Waterkant 1: Geschikt voor 8 personen met 4 slaapkamers (2 eenpersoonsbedden in elke kamer)ABSA: Geschikt voor 12 personen, met 6 slaapkamers (2 eenpersoonsbedden in elke kamer)

Safari Tents

12 x 2-bed en 8 x 4-bed permanent gemeubileerde canvas tenten op palen, inclusief een koelkast, staande ventilator in tent en kleine veranda. Gemeenschappelijke toiletten en gemeenschappelijke keukens beschikbaar.

Campsites

80 x staplaatsen voor tenten of caravans, met stopcontact. Gemeenschappelijke wassing en kookfaciliteiten. (24 uur per dag kokend water, elektrische kookplaten en afwasfaciliteiten) Maximaal 6 personen per site.