Avontuurlijke reis door Oeganda met gids

Avontuurlijke rondreis voor de natuurliefhebber.
Hoogtepunten van deze reis zijn:
• Ziwa Sanctuary – Neushoorn trekking
• Murchison Falls National Park – game drives, Bezoek top van de watervallen, Boat cruise
• Kibale Forest National Park – Chimpanzee trekking & wandeling door community
• Queen Elizabeth National Park – game drives & Boat cruise
• Bwindi Impenetrable Forest National Park – Gorilla Tracking
• Lake Bunyonyi

Prijsindicatie:
Genoemde prijzen zijn per persoon en zijn vanaf twee (2) t/m zes (6) personen.
De getallen tussen ( ) geven de groepsgrootte weer.

LUXE (L) vervoer per jeep accommodatie: € 4330 (2) € 3795 (4) € 3650 (6)
MEDIUM (M) vervoer per jeep accommodatie: € 3120 (2) € 2595 (4) € 2485 (6)
BUDGET (B) vervoer per minibus accommodatie: € 2495 (2) € 1855 (4) € 1685 (6)

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1

U wordt van harte welkom geheten door onze professionele gids op de luchthaven van Entebbe. Na een korte transfer naar uw hotel zal de gids uw een korte uitleg geven over uw reis. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst, bijvoorbeeld als uw vlucht ’s ochtends aankomt, gaat u voor een rondleiding door de stad. U kunt enkele van de bezienswaardigheden in de stad bezoeken met de hulp van onze chauffeur / gids.

thumbnail

Dag 2

Na het ontbijt vertrekt u naar Ziwa Sanctuary, de thuishaven van de neushoorn in Oeganda, u maakt een wandeling door het reservaat om deze imposante dieren te spotten en van dichterbij te bekijken. Hierna rijdt u Murchison Falls National Park, het grootste nationale park in Oeganda dat bekend staat om zijn magische watervallen. En route is er een tussenstop voor de lunch, laat in de middag bereikt u het park. U ziet de watervallen vanaf de top en de Devil’s Cauldron, de plek waar de Nijl met grote kracht door een 7 meter brede kloof wordt gestuwd, waarna zij 150 meter lager de diepte in dendert. Vanaf de top ziet u het stroom gebied van de Nijl over kilometers afstand, bij zonnig weer wordt die plaatje gecomplementeerd met een prachtige regenboog.

thumbnail

Dag 3

We vertrekken vroeg voor een onvergetelijke gamedrive op de noordoever van de Nijl. Met de hulp van onze professionele gids zult u veel wilde dieren zien zoals olifanten, leeuwen, Rothchild giraffen, Kaapse buffels, waterbokken, hartebeesten, bushbucks en als u geluk heeft het luipaard. Verder zult u ook kleinere diersoorten tegen komen en veel mooie en indrukwekkende vogels. Na een smakelijke lunch vertrekt u per boot, stroomopwaarts de Nijl op. U vaart een stuk van 17 km en u ziet olifanten aan de waterkant of in het water, waterbuffels, krokodillen, Uganda Kob (antilopesoort), nijlpaarden en vele watervogels, waar onder de zeldzame goliath reiger (tot 1.50 m groot). De boot zet u af aan de voet van de watervallen, waar uw gids u op staat te wachten, in ongeveer anderhalf u loopt u naar de top. Onderweg wordt vaak gestopt om van het uitzicht op de watervallen te genieten.

thumbnail

Dag 4

Na het ontbijt vertrekt u naar het plaatsje Hoima. Diner en overnachting in Hoima Cultural Lodge .

thumbnail

Dag 5

Na een stevig ontbijt reizen we verder naar Fort Portal. De stad is vernoemd naar het door Sir Gerald Portal, de Britse speciale commissaris voor Oeganda, in 1891-1893 gebouwde fort en ligt in de schaduw van de legendarische “Mountains of the Moon”. De omgeving kenmerkt zich door groene glooiende heuvels die vol staan met thee van de theeplantages. Vanuit deze mooie stad zullen we doorreizen naar Kibale National Park, onderweg passeren we de kratermeren die zo kenmerkend zijn voor deze regio. We zullen stoppen bij een aantal meren voordat we inchecken bij onze accommodatie voor vanavond.

thumbnail

Dag 6

Deze dag staat u een sensationele chimpanzee trekking te wacht in Kibale Forest National Park.. Kibale Forest staat bekend om haar diversiteit en hoge concentratie aan primaten in Oostelijk Afrika. Geniet van de wandeling met gids in een kleine groep door de natuur in het tropische regenwoud op zoek naar de chimpanzee, roodstaart apen, zwart-witte Kolobus apen (franje apen) en andere soorten. Na een heerlijke lunch rijden we naar Bigodi Swamp voor weer een totaal andere wandeling door de natuur. De Bigode Swamp Walk is een initiatief van de lokale gemeenschap en staat bekend om de grote diversiteit aan vogels en primaten.

thumbnail

Dag 7

Na de lunch vertrekken we naar Queen Elizabeth National Park, het op 1 na grootste Nationale Park van Oeganda, we rijden langs de prachtige en mystieke Rwenzori Mountain Range.

thumbnail

Dag 8

Vandaag vroeg opstaan voor uw game drive door het park. Immers in alle vroegte heeft u de grootste kans de leeuwen, luipaarden, Kaapse buffels, olifanten, waterbokken, Oeganda Kob, topi, boskokjes en verschillende vogelsoorten te zien. Na een smakelijke maaltijd gaat u in de middag mee op een unieke 2-uur durende bootcruise op de Kazinga Channel naar Lake Edward. Deze bootcruise is een paradijs voor fotografen, vogelaars en wild spotters. Op de oevers van het kanaal is het één grote verzamelplaats voor unieke vogels, zoals de pelikaan, maraboe ooievaar, geelbek ooievaar, goliath reiger, witte reiger en vele aalscholvers. In de bomen langs het kanaal ziet u allerlei kleinere vogelsoorten kingfishers en zogenaamde bee-eaters.

thumbnail

Dag 9

Na het ontbijt rijden we door het zuidelijke deel van het nationale park, Ishasha genaamd. Dit deel is bekend om de boomklimmende leeuwen. In dit deel van het park staan een aantal grote acaciabomen met dikke takken die volgevreten leeuwen uitnodigen tot een dutje in de schaduw. In de avond neemt u deel aan een game drive waarbij u de gelegenheid heeft naast de leeuwen ook ander wild te bewonderen.

thumbnail

Dag 10

Nadat u van het ontbijt heeft genoten rijdt u door dit gebied naar Bwindi, onderweg kunt u volop wild spotten. Onderweg door het land passeert u traditionele dorpjes en prachtige uitzichten. In de namiddag arriveert u in Bwindi National Park, het thuis van de berggorilla’s.

thumbnail

Dag 11

Vroeg op vandaag voor de bijzondere Gorilla trekking, één van de meest opwindende wildlife ervaringen ter wereld. Er zijn nog maar 650 gorilla’s op aarde! Voordat u de gorilla’s bereikt voert deze avontuurlijke trekking u door het ondoordringbare woud, maar het loont zeker de moeite als u deze dieren van dichtbij kunt zien eten, spelen met hun jongen en zien luieren zoals wij mensen doen. Een onvergetelijke belevenis! De gorilla is een verlegen en vredelievend dier en er is altijd parkbewaking aanwezig om u meer te vertellen over de flora en fauna en de levensstijl van de gorilla’s.

thumbnail

Dag 12

Lake Bunyonyi is één van de diepste meren ter wereld, omgeven door vele eilanden in een prachtig landschap. Hier vindt u volledig ontspanning. Als de tijd het toestaat kunt u een boottocht maken naar de Batwa pygmeën voor een culturele ervaring.

thumbnail

Dag 13

Na een vroeg ontbijt rijdt u op uw gemak terug naar Kampala. Onderweg maakt u een stop voor de lunch op de evenaar.

Kampala heeft een aantal plekken waar u heel voordelig mooie Arts & Crafts kunt kopen, wij sturen u graag een lijst toe.

Verder kunt u een bezoek aan het paleis brengen en de tomben van de koningen.

Optioneel: Culturele avond inclusief barbecue. Er wordt gedrumd, gedanst en feest gevierd in kleurrijke costuums van verschillende Afrikaanse (sub) culturen uit Oeganda, Congo, Rwanda en Burundi. De show wordt verzorgd door http://ndere.com/. Shows zijn er op woensdag en vrijdag om 19:00 uur en op zondag om 18:00 uur.

 

thumbnail

Dag 14

Vandaag is het uw laatste dag in Oeganda. Uw gids brengt u naar de luchthaven van Entebbe.

Goede reis!

Inbegrepen

• grondtransport
• in Kampala logies ontbijt, onderweg volpension
• brandstofkosten voor de gehele reis
• Engels sprekende chauffeur/gids
• entreekosten Nationale Parken ($ 40 p.p.p.d.)
• ochtend, en avond game drives
• Ziwa Rhino tracking
• boottochten
• oversteek met veerboot
• Forest walk
• Lunch en water voor onderweg
• wandeling met gids naar top v.d. waterval Murchisons
• natuur wandeling
• government taxes
• transfers van/naar luchthavens

Uitgesloten

• Gorilla permit $ 700
• Chimp permit Kibale Forest National Park $ 150
• uitgaven van persoonlijke aard
• wasservice voor kleding
• telefoon
• vluchten
• visum voor Oeganda $ 50
• fooi
• reis, en annuleringsverzekering (verplicht)
• andere extra’s welke niet zijn genoemd bij “inclusief” en in de reisbeschrijving