Central Drakensberg

De Drakensbergen (Afrikaans: Drakensberg) is een keten van bergen met toppen die reiken tot 3482 meter hoog en is hiermee de hoogste van het land. In de taal van de Zulu’s heet de bergketen uKhahlamba, wat “barrière van speren” betekent. De bergketen scheidt de provincie KwaZulu-Natal van de provincie Vrijstaat. In de winter valt er regelmatig sneeuw; regen en mist komen er het hele jaar voor.

De Drakensbergen zijn een overblijfsel van het originele Afrikaanse plateau. De bergen worden bedekt door een laag basalt van maximaal 1500 meter dik, met daaronder een laag zandsteen. Dit heeft geresulteerd in een combinatie van zeer steile blokken en pieken. In de zandsteen-laag bevinden zich veel grotten, waarvan vele voorzien zijn van rotsschilderingen gemaakt door de San.
In het jaar 2000 is de uKahlamba of Nationaal Park Drakensberg opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het Drakensbergen NP is een uitstekende bestemming voor natuurliefhebbers, wandelaars en mountainbikers. Trekpleisters zijn o.a: Sani Pass (2874m hoogte) welke doorgang biedt naar het naburige Lesotho en Giant’s Castle Nature Reserve.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen tours

Aanbevolen accommodatie

Cathkin Cottage B&B

Cathkin Cottage Bed and Breakfast is centraal gelegen in het hart van de Champagne valley, Drakensberg, Zuid-Afrika. Het vormt een prima uitvalsbasis voor wandelingen, activiteiten…

Lees meer