Lake Nakuru National Park

Lake Nakuru National Park werd in 1961 gecreëerd om de grote aantallen flamingo’s een veilige thuishaven te bieden. Dit meer is één van de hoogst gelegen meren (1754m) in de Grote Rift Vallei of ook wel Grote Slenk genoemd, een “scheur” die over het gehele Afrikaanse continent loopt. Het water van het meer is bevat veel zout en is rijk aan algen. Deze algen zijn het favoriete maaltje van de flamingo en geeft de vogel de roze kleur.

De begroeiing rondom het meer bestaat uit struikgewas en gele acacia bossen. Lake Nakuru National Park is het leefgebied van meer dan 50 zoogdiersoorten. Dieren die u hier kunt spotten zijn het nijlpaard, zwarte, en de witte neushoorn, Rothschild giraffe, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta’s en de grootste antilope soort, de eland. Dus de meeste grote safaridieren zijn aanwezig in Lake Nakuru NP, met uitzondering van olifanten. Het park staat bekend om zijn populaties zwarte en witte neushoorns. De witte neushoorn is bijzonder opvallend, en verschillende groepen kunnen gedurende de dag worden aangetroffen. Nijlpaarden, waterbokken, Burchell’s zebra’s en Thomson’s gazellen komen veel voor op de uiterwaarden.

Het park is een belangrijk bolwerk voor de zeldzame Rothschild’s giraffe. Deze giraffesoort werd in de jaren ’80 in het park geïntroduceerd en is inmiddels een veel geziene verschijning. Net als de stokstaartjes en de olijfbaviaan. Kijk uit naar de prachtige zwart-witte colobus aap in de acacia bossen. En als je echte geluk hebt, dan zie je hier leeuwen in bomen. Steeds meer groepen leeuwen hebben het zichzelf aangeleerd, om in bomen te klimmen. Dit doen ze vanwege de hitte op de grond, maar soms ook vanwege de vele insecten laag bij de grond. Lake Nakuru NP is de beste plek in Kenia om de leeuwen in de bomen te zien.

Waar water is, zijn vogels. In Lake Nakura National Park vind je meer dan 500 verschillende soorten vogels. Het zoutmeer is een hotspot voor vogels. Helaas zijn de flamingo’s hier niet langer meer de trekpleister, door ongunstige omstandigheden zijn velen van hen naar andere meren in de Rift Valley gedreven. Nakuru is ook een van de beste plaatsen in Kenia om de opvallende, dansende, hanenstaartwidavink (Euplectes progne) te zien. Er is een goede variëteit aan roofvogels, waaronder Verreaux’s en long-crested eagle. Pas op, het waterrijke gebied trekt ook grote python’s aan.

Lake Nakuru kan het hele jaar door worden bezocht, maar het bekijken van wilde dieren kan moeilijker zijn in april en mei, de natste maanden. In deze tijd kan de regen uw game drives hinderen en het gras staat vaak erg hoog, wat het spotten van dieren bemoeilijkt.

 

 

 

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen accommodatie

Lake Nakuru Lodge

Lake Nakuru Lodge ligt in de Great Rift Valley en biedt typische Afrikaanse accommodatie in Kenia. De 156 km lange weg van Nairobi naar Nakuru biedt…

Lees meer