Lake Naivasha

Lake Naivasha, in Kenia’s Nakuru County, is het hoogst gelegen van de Great Rift Valley Lakes. Het is één van de slechts twee zoetwatermeren in de Rift Valley.

Deze prachtige omgeving is een uniek geologisch landschap dat meer dan 450 vogelsoorten herbergt. Het wordt omringd door papyrus- en acaciabomen en is tevens de belangrijkste drinkplaats voor wilde dieren in het gebied. Dieren die hier komen drinken zijn zebra’s, elanden, nijlpaarden, waterbokken, buffels en nog veel andere zoogdieren. Het is een mooie plek om het vele wild te spotten. Bezoekers kunnen deel nemen aan indrukwekkende nachtelijke safari’s. Een andere aanrader is een bootexcursies over het meer, naar het prachtige Crescent Island. Dit eiland is zeer populair als het gaat om het spotten van vogels.

Elsamere is een prachtig bos dat bestaat uit meerdere indrukwekkende boomsoorten zoals Yellow Fever trees en Candelabra Euphorbia. Lake Naivasha: Dit is het hoogtepunt van het park aangezien het park naar het blauwwatermeer is genoemd. Het ondiepe meer kan seizoensgebonden zijn, maar is erg ruw tijdens het natte seizoen. De oevers zijn bedekt met papyrus en andere bossoorten die verschillende soorten vogels en zoogdieren aantrekken. Hier moeten vogelaars een boot nemen bij Lake Naivasha om toegang te krijgen tot moerasvogelsoorten langs de oevers van het meer.

Crater Lake Game Sanctuary: De naam kratermeer betekent klein maar biedt een opwindend jadekleurig meer gevormd door het proces van vulkanische activiteit. Het ligt in het centrum van het park en is een belangrijke toeristische bestemming voor vogelaars met meer dan 150 geregistreerde vogelsoorten. Het is ook een goede plek om groot wild dieren zoals giraffen, luipaarden, zebra’s en meer te ontdekken.

Mount Longonot: Dit is een uitgedoofde vulkaan met een hoogte van 2776 meter boven de zeespiegel. De laatste uitbarsting van Mount Longonot vond plaats in de jaren 1860. En nu is het erkend als een nationaal park van zijn eigen naam door de Maasai lokale bevolking met de naam OIo Nongot wat betekent ”Berg van de vele toppen”. Het biedt een unieke grote kraterrand op de top zonder water, afhankelijk van wandelervaring langs deze berg kan het tussen de 2 tot 4 uur duren om de top te bereiken.

Andere interessante activiteiten zijn paardrijden, een lokaal dorp bezoeken en tours naar de verschillende naburige nationale parken.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen accommodatie

Camp Carnelley’s

Carnelley’s is van origine een camping, gelegen in een bosachtige omgeving aan de oevers van Lake Naivasha. De apen zwaaien door de bomen en de nijlpaarden grazen…

Lees meer