Lake Elmenteita

Elmenteita, wat ‘plaats van stof’ betekent, is een fotogeniek, klein zoutmeer gelegen in Kenia’s Great Rift Valley. Het staat bekend om zijn vele flamingo’s en andere vogels en is uitgeroepen tot Werelderfgoed vanwege zijn rijke vogelleven.

Hier woonde de beroemdste kolonist van Kenia, Lord Delamere. Hij was verantwoordelijk voor een groot deel van Kenia’s eerste landbouwexperimenten in dit vruchtbare gebied; het wordt nog steeds bewoond door enkele van zijn afstammelingen. De oevers zijn vaak gevuld met wilde dieren en de omringende bossen zijn perfect voor lange wandelingen en het spotten van vogels.

Bezoekers kunnen genieten van een bezoek aan de idyllische Kekopey warmwaterbronnen, wild spotten langs de rand van het meer en tal van andere activiteiten. De dieren die u hier zult tegen komen zijn koedoes, zebra’s, gazellen en wrattenzwijnen.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen tours

Aanbevolen accommodatie

Sentrim Elementaita

Sentrim Elementaita ligt aan de oevers van het Elementaita-meer op de aan de weg van Nairobi naar Nakuru. De lodge ligt verspreid in een serene…

Lees meer

The Pelican Lodge

The Pelican Lodge ligt aan de oevers van Lake Elementaita en is een mooie en goed onderhouden exclusieve  3* lodge op nog geen 30 min….

Lees meer