Nairobi

Nairobi, de meest kosmopolitische stad van Oost Afrika, ligt aan de gelijknamige rivier en vormt het kloppend hart van Kenia. In deze metropool stromen verschillende huidskleuren, talen en culturen samen, het is dan ook een uitstekend startpunt voor uw eigen “safari” (= reis in Kiswahili) door dit deel van Afrika.

De Nairobi rivier deelt niet alleen de stad door midden, maar geldt ook als scheiding van de verschillende klassen. In het noorden, westen en zuiden wonen vooral leden van hogere klassen en buitenlanders (wijken Gigiri, Muthaiga, Westlands) en vind je de meest luxe hotels en restaurants. In het oosten en zuidoosten (Eastleigh en Mathare Valley) wonen vooral de armere lagen van de bevolking. De luchthaven van Nairobi, Jomo Kenyatta airport, vernoemd naar Kenia’s eerste president, is tegenwoordig hét knooppunt voor het Oost Afrikaanse vliegverkeer.

Deze op drie na grootste, stad van Afrika, biedt enkele fascinerende attracties. Het museum van Karen Blixen, het Nationaal Museum, de Sheldrick Wildlife Trust,  Giraffe Manor en het prestigieuze project van Ocean Sole, waar teenslippers een tweede leven krijgen als kunst,- of gebruiksobject.

Eenmaal buiten de stad, op nog geen 20 minuten rijden van het centrum, zwerven wilde leeuwen en buffels in’s werelds enige stedelijke wildreservaat. Nairobi is dan ook in alle opzichten een stad van vele contrasten.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen tours

Aanbevolen accommodatie

Hemingways Nairobi

Hemingways Nairobi, lid van de Small Luxury Hotels of the world, is een elegant boetiekhotel in de woonwijk Karen van Nairobi met een prachtig uitzicht…

Lees meer

Trademark Hotel

Trademark Hotel in Nairobi bevindt zich in de noordelijke wijk Gigiri. Het hotel ligt in het moderne Village Market life style complex met winkels, restaurants en…

Lees meer