Hell’s Gate National Park

Hell’s Gate National Park, ook wel Hells Kitchen genoemd, ligt ten noordwesten van Nairobi en ten zuiden van Lake Naivasha. Het ligt in de Marafa Depression en dankt haar naam aan de enorme rood getinte kliffen die de natuurlijke hete geisers omringen. Het spectaculaire landschap, compleet met torenhoge rotsformaties, vulkanen en geisers met geothermische stoompluimen, wordt gedomineerd door deze steile kliffen.

Bezoekers kunnen deelnemen aan één van de vele activiteiten in dit gebied. Denk aan een fietstocht door dit unieke landschap, het verkennen van de Njorowa Gorges en het ontdekken van twee uitgedoofde vulkanen – Olkaira en Hobley’s, Verder is dit gebied uitermate geschikt voor een nacht onder de fonkelende sterrenhemelen. Hell’s Gate ligt ver van de bewoonde wereld en heeft geen last van “lichtvervuiling” tijdens het sterren kijken.

Populaire activiteiten zijn: wandelsafari’s, mountainbiken, bergbeklimmen, wild spotten. Veel geziene dieren zijn: giraffen, zebra’s, elanden, gazellen, buffels, zebra’s, hartebeesten, bavianen en meer dan 100 vogelsoorten.

De temperatuur in Hells Gate varieert van 20 to 300 graden Celsius. De regen schommelt tussen de 200mm en 700 mm. Het gebied kent twee regenseizoenen:  de lange regens in maart en april en de korte regens in november en december.

 

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven