Masai Mara National Reserve

Het Masai Mara National Park ligt  in het zuidwesten van Kenia. Dit park heeft een oppervlakte van 1 510 km2 en staat bekend om haar adembenemende vergezichten, eindeloze vlakten en overvloedige flora en fauna.

Dit reservaat is de thuishaven van meer dan twee miljoen gnoes, zebra’s en andere antilopesoorten, die samen deel uitmaken van de beroemde Grote Trek. Het reservaat is een paradijs voor fotografen en natuurliefhebbers, naast het spotten van de migrerende gnoes, vindt u hier een overvloed aan olifanten, buffels, giraffen, leeuwen en cheeta’s.  Ook luipaarden zijn veel geziene bewoners. De bedreigde zwarte neushoorn houdt zich vaak schuil in het dichte struikgewas.

In de Mara rivier liggen grote groepen knorrige nijlpaarden en enorme krokodillen.  Het park herbergt meer dan 450 vogelsoorten. De Masai Mara staat vooral bekend om de grote groepen leeuwen, maar ook het schuwe luipaard kun je hier tegen komen. Op de termietenheuvels staan de cheeta’s op de uitkijk.

De inwoners van het park, de trotse en fotogenieke Masai, hebben in 1974, na jarenlange strijd, dit park toegewezen gekregen als woongebied. Het woord “Mara” dat gevlekt betekent in het Swahili,  ontleent haar naam aan de kleine groepen bosjes van de kenmerkende afgeplatte acacia bomen en het doornige struikgewas, die “vlekken” vormen in het weidse savanne landschap.

Masai Mara National Park is eigendom van Mara County, de verschillende gebieden ten noordoosten van het park, de zogenaamde conservation areas, zijn privé bezit van verschillende Masai stammen. Zij verpachten hun land aan de lodges en leven van de inkomsten. Mara North Conservancy is de plek waar alle natuurfilms over The Great Migration van BBC en National Geographic, zijn op genomen.

Het kaartje hieronder geeft een goed overzicht van het gehele gebied.

Greater Masai Mara
Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen accommodatie