Solio Game Reserve

Een van Afrika’s mooiste wildreservaten, Solio Game Reserve, ook Solio Ranch genoemd, is een particulier wildreservaat. Het ligt aan de zuidelijke rand van Laikipia, nabij de uitlopers van de Aberdare bergketen. Het staat vooral bekend als Kenia’s oudste neushoornreservaat. Het speelt een belangrijke rol in het fokken en beschermen van zwarte neushoorns in Kenia.

Dit privéreservaat van 71 km2 wordt door een familie gerund. Het is ook de thuisbasis van andere Afrikaanse wilde dieren, waaronder witte neushoorns, gazellen, gemsbokken, giraffen, leeuwen, hartebeesten, hyena’s en buffels.

Bezoekers kunnen genieten van de ongelooflijk mooie landschappen met moerassen en acaciabomen, maar ook de zeldzame yellow fever bomen vindt u hier terug. Vanuit de Solio Lodge kunt u de wilde dieren spotten tijdens een game drive bij zonsopgang. Andere Solio activiteiten zijn wandelen, paardrijden, fietsen. Solio ranch heeft ook een koffieplantage, tours beschikbaar.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Video's

Guest video Solio Game Reserve

Aanbevolen tours

Aanbevolen accommodatie

Solio Lodge

Solio lodge in Kenia staat bekend om de vele neushoorns die in dit gebied leven. De lodge ligt verscholen in een vallei,  tussen de stijle hellingen…

Lees meer