Laikipia County

Laikipia County ligt ingeklemd tussen Mount Kenya en de noordelijke woestijnen en is het begin van Kenia’s wilde en semi-aride noordelijke grensgebied. De regio bestaat uit privé-boerderijen en gemeenschapsboerderijen rond het Laikipia National Reserve. De hoogvlakten van Laikipia staan bekend als een van Kenia’s beste safarigebieden, en staan bekend om de bescherming van zeldzame dieren.

Hier vind je uitgestrekte, open stukken Afrikaanse savanne, bezaaid met overvloedig wild, waaronder Grevy’s zebra’s, leeuwen, luipaarden, zwarte neushoorns, wilde honden, buffels, giraffen, kleine kudu’s, gerenuks, gemsbokken, Jackson’s hartebeesten, struisvogels en duizenden olifanten. Maak een boottocht over de prachtige Ewaso Nyiro rivier, geniet van een begeleide wandeling, ontdekkingstocht van vogels, paardrijden, en nog veel meer. Laikipia wordt gezien als de grote concurrent van het Masai Mara natuurreservaat. De adembenemend mooie meren Nakuru en Naivasha, liggen vlakbij.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen accommodatie

Borana Lodge

De Borana Conservancy ligt aan de voet van Mt Kenya, een paar kilometer ten noorden van de evenaar op bijna 2.000 meter boven zeeniveau….

Lees meer

Solio Lodge

Solio lodge in Kenia staat bekend om de vele neushoorns die in dit gebied leven. De lodge ligt verscholen in een vallei,  tussen de stijle hellingen…

Lees meer