Okavango Panhandle

De smalle strook in het noordwesten van de Okavango Delta wordt ook wel de ‘Panhandle’ genoemd. Hier komt het water vanuit Angola, via de Caprivistrip in Namibië, Botswana binnen en waaiert na zo’n 70 kilometer uit naar de rest van de Okavango Delta. Het water in de Panhandle is diep en biedt uitstekende mogelijkheden om te vissen naar tijgervis en brasem, terwijl de oevers en de uiterwaarden een vogelparadijs zijn.

Langs de Okavango Panhandle liggen verschillende kleine dorpjes, van waaruit de Tsodilo Hills bezocht kunnen worden. Deze prachtige heuvels liggen circa 40 kilometer ten westen van de Panhandle en bezitten verschillende San-rotstekeningen, waarvan enkele 20.000 jaar oud zijn. Er is een beperkt aantal accommodaties aan de rivier, van waariuit visexcursies, boottochten en wandelsafari’s worden georganiseerd in de Panhandle.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen tours

Aanbevolen accommodatie

Setari Camp

Setari Camp ligt op een beeldschoon palmeiland in het hart van de Okavango. Gelegen in een privéconcessie van 120.000 hectare ongerepte wildernis, zijn exclusiviteit en…

Lees meer