Madagascar West en Oost en Saint Marie Island

Deze droomreis van maar liefst 28 dagen, neemt u mee langs de onbegaanbare wegen van Madagascar. De comfortabele 4×4 met Engelsprekende privégids, brengt u op plekken die voor vele reizigers verborgen zullen blijven.

Tijdens deze reis reist u eerst via Ambositra en de regenwouden van Ranomafana National Park met wel 12 soorten lemuren, naar het droge Oosten van het eiland. Onderweg doorkruizen we Tsaranoro Valley, gelegen tussen de torenhoge granieten kliffen. We bezoeken het Spiny Forest  voordat we bij de ongerepte stranden van de oostkust arriveren. Liefhebbers kunnen hier snorkelen langs het strand of zich laten afzetten op het eiland Nosy Vé. Hierna rijden we langs de kust naar het Noorden over spectaculaire en moeilijk begaanbare wegen.

Vervolgens staan Baobab Alley en Kirindy National Park op het programma. In Kirindy qaan we op zoek naar het grootste roofdier van het eiland, de fossa. We zien prachtige wilde orchidee soorten in Andasibe National Park en luisteren naar de roep van de Indri in het Perinet Special Reserve.
We gaan aan boord van een boot en varen door het Pangalanes Canal. Uiteindelijk bereiken we met de ferry het prachtige Île aux Nattes en Île Sainte Marie eiland, het piraten eiland in de Indische Oceaan. Hier brengt u de laatste dagen van uw reis door en komt u oog in oog te staan met de vele bewoners van de oceaan, zoals ook de migrerende walvissen.

Deze reis kan volledig overeenkomstig uw wensen en budget, verder op maat gemaakt worden. Ook hebben wij ter plekke gidsen die gespecialiseerd zijn in de grote verscheidenheid aan endemische en bedreigde vogels op het eiland.

Bekijk hier de virtuele versie van deze reis. Onze online versie voorziet u van zeer uitgebreide informatie over de bestemmingen en de activiteiten onderweg. Dit programma ontvangt elke reiziger, op maat gemaakt, als app op de smartphone. 

Prijs per persoon in 2024
landarrangement (bij 2 pers.) € 4995 (bij 3 pers.) € 4095 (bij 4 pers.) € 3565
binnenlandse vlucht vanaf € 170
toeslagen
eenpersoonskamer € 1290
halfpension € 550
volpension € 1170

Prijs per persoon in 2025
landarrangement (bij 2 pers.) € 5470 (bij 3 pers.) € 4295 (bij 4 pers.) € 3740
binnenlandse vlucht vanaf € 170
toeslagen
eenpersoonskamer € 1400
halfpension € 600
volpension € 1290

Liever wat korter en meer vliegen i.p.v. rijden?
Bekijk dan onze reis Kennismaking met Madagascar van 22 dagen vanaf € 3950 per persoon (2024 bij 2 personen)

 

Highlights

bezoek aan het Tritriva meer, winkels Ambositra, Ranomafana NP (dag + nachtelijk bezoek), stadstour in Fianarantsoa, Tsaranoro vallei, ISalo National Park, Reniala reservaat, Saint Augustin, zonsondergang bij de Baobab Alley,  Kirindy reserve (dag + nachtelijk bezoek), dagstop Baobab Alley, Perinet Nationaal Park + VOI-reservaat, nachtelijk bezoek om aye aye te zien, Palmarium reservaat, veerboot naar Sainte Marie , Ambohimanga

Your travel expert:

Go Africa

Wanneer te gaan

Jan
Feb
Maa
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
thumbnail

Dag 1

Na aankomst van uw vlucht laat in de avond, brengt de transfer u naar uw hotel.

thumbnail

Dag 2

Vandaag is onze bestemming Antsirabé. Onderweg maken we een stop bij het prachtige kratermeer Tritriva en als de tijd het toelaat bezoeken we ook de hooglanden van Betafo.

thumbnail

Dag 3

Na het ontbijt vertrekken we naar het mooie stadje Ambositra dat wordt omgeven door rijstvelden. Deze plaats wordt beschouwd als het centrum van de houtsnij-industrie van het land. De plaatselijke huizen hebben sierlijk uitgesneden houten balkons en luiken. Ze vormen samen met de Benedictijnenkapel de architectonische hoogstandjes van Ambositra. Hierna rijden we verder naar Ranomafana  gelegen aan de Namorona rivier. Ranomafana wordt omringd door groene valleien en een indrukwekkend regenwoud.

thumbnail

Dag 4

We bezoeken het regenwoud van Ranomafana National Park. Het park biedt een thuis aan maar liefst twaalf soorten lemuren! Andere bijzondere dieren die je hier kunt tegen komen zijn, vleermuizen, tenrecs (soort egel), mangoesten, kameleons, spinnen en meer dan honderd vogelsoorten. In de avond gaan we op zoek naar de prachtig gekleurde kameleons in dit gebied.

thumbnail

Day 6

Ranomafana National Park heeft twee ingangen, Soarano Trail en Vohiparaha. Deze ochtend nemen we de Vohiparaha ingang en gaan op zoek naar de Golden Bamboo Lemur. Deze soort is pas in 1986 is ontdekt, niet zo vreemd als je ziet hoe dicht het regenwoud hier is. Hierna rijden we naar Fianarantsoa het culturele centrum van Madagascar, waar we van genieten van onze lunch. Een populaire attractie is het oude historische centrum genaamd Anatirova. met een panoramisch uitzicht over de stad. Verder is Fianarantsoa de rijkste wijnproducerende regio van het land. Hierna rijden verder naar Tsaranoro.

thumbnail

Day 7

We maken een wandeling door de Tsaranoro vallei, gelegen tussen de torenhoge granieten kliffen. De kliffen die soms wel 800 meter hoog zijn, trekken veel klimmers.  De dorre vallei ligt bezaaid met mangobomen. Vanzelfsprekend kun je hier ook inheemse wilde dieren spotten, zoals ringstaartmaki’s en verschillende soorten kameleons, hagedissen en unieke vogelsoorten.

thumbnail

Dag 7

Vandaag staat een wandeling naar de top van Mt Chameleon op het programma. We lopen via een steil pad naar boven en zullen onderweg  ringstaartmaki’s tegen komen. We genieten van het geweldige uitzicht van de top van de berg. Onderweg koelen we af in het water van de natuurlijke bergmeertjes.

thumbnail

Dag 8

Vandaag bezoeken we Isalo National Park, een indrukwekkend bergmassief dat gevormd is in het Jura tijdperk. We verkennen het prachtige gebied en koelen af in de natuurlijke poeltjes die tussen de rotsen zijn ontstaan.

thumbnail

Dag 9

Vandaag bezoeken we het Spiny Forest bij Reniala Reserve. De stekelwouden van Zuid-Madagaskar zijn opmerkelijk omdat ze het hoogste percentage inheemse planten van het eiland herbergen, een eiland dat al beroemd is om zijn groter aantal endemische plantensoorten dan waar ook ter wereld. Deze bomen, en plantensoorten komen voor langs de kust van zuidoost tot zuidwest Madagascar. U kunt lekker genieten van het strand en de oceaan bij de lodge.

thumbnail

Dag 10

vandaag staat een bootocht naar één van de mooiste baaien van het eiland op het programma: baie St Augustin. We maken een kanotocht tussen de mangrovebossen.

thumbnail

Dag 11

Nog een relaxte dag aan de kust van Madagascar. Het is mogelijk om vandaag (optioneel) de dag op het prachtige eiland Nosy Vé door te brengen en te genieten van een BBQ op het eiland.

thumbnail

Dag 12

De tocht naar Manja gaat over kleine riviertjes en dorpjes waar kinderen ons uit gelaten zullen begroeten. De omgeving is prachtig en we stoppen vele malen om mooie foto’s te kunnen maken van dit ongerepte stukje Madagascar. Ons onderkomen is eenvoudig met uitstekende keuken.

thumbnail

Dag 13

De route gaat verder over zanderige wegen en zoutvlaktes. Onze eindbestemming is voor vandaag is Morondava. De weg door de riviertjes wordt vaak aangegeven met stokken waar je tussen door moet rijden om niet vast te lopen. Geniet van de stranden, de rijstvelden en de prachtige landschap dat vol staat met baobab bomen.

thumbnail

Dag 14

Vandaag een rust dag aan het strand van Morondava.

thumbnail

Dag 15

Eén van de hoogtepunten van het eiland Madagascar is de Avenue des Baobabs. We maken een rit door het prachtige park in de avond, de ondergaande zon zorgt voor de meest fantastische foto’s.

thumbnail

Dag 16

In de ochtend maken we een tour door het Kirindy reservaat en gaan terug naar de Avenue de Baobabs om foto’s te maken met daglicht. Hierna rijden we de binnenlanden in van het eiland en overnachten bij Princesse Tsiribihina aan de gelijknamige rivier.

thumbnail

Dag 17

Vandaag rijden bezoeken we de Betafo Highlands.  Deze regio, die in hoogte varieert van 800 m tot meer dan 2000 m boven de zeespiegel, omvat  spectaculaire granieten bergketens en randen die ontstaan zijn door lava. Hoewel er nog maar weinig inheems natuurlijk bos over is, is het landschap betoverend mooi. We rijden langs diepe valleien die al honderden jaren gevuld zijn met terrasvormige rijstvelden en langs rijen met traditionele huizen. Onderweg stoppen we op een mooie plek voor een picknick lunch. Onze eindbestemming voor vandaag de stad Antsirabe wordt gekenmerkt door de vele kleurrijke riksja’s, die ter plaatse ‘pousse-pousses’ worden genoemd. Veel van de Franse koloniale gebouwen dateren uit het begin van de 20e eeuw,

thumbnail

Dag 18

Het Andasibe Mantadia National Park strekt zich uit over 154 km2  en bestaat uit een weelderige begroeiing van varens, lianen en vele kleurrijke orchideeënsoorten. We bezoeken het park in de avond en gaan op zoek naar de vele kameleons en lemuren.

thumbnail

Dag 19

In de ochtend verkennen we het tropische regenwoud in het Perinet reservaat. Perinet Special Reserve is alleen toegankelijk met gids. De wandelpaden zijn goed begaanbaar en bezoekers kunnen in een korte tijd, veel lemuren zien. Al van ver kun je de ster van de show van dit reservaat horen, de roep van de Indri klinkt als een trompet door het woud. Verder zijn hier elf andere lemurensoorten te ontdekken in dit par. Wie geluk heeft kan een glimp opvangen van de duivels uitziende bladstaartgekko. In de middag kunt u relaxen bij de lodge of er voor kiezen om het VOIMMA reservaat te bezoeken en op zoek gaan naar de eigenaardige girafnekkever.

thumbnail

Dag 20

We rijden naar Brickaville en nemen vanaf hier de boot naar Palmarium. We varen door over de lagune en het Canal de Pangalanes dat langs een groot stuk van de kust loopt. In de avond hebben we een excursie om de nachtelijke Aye Aye te zien.

thumbnail

Dag 21

In de ochtend maakt u een excursie naar het Palmarium of ook wel Akanin’ny Nofy Reservaat genoemd. De letterlijke vertaling uit het Malagasy is “het nest van dromen” – een toepasselijke naam voor dit stukje paradijs – met kustduinen, weelderige bossen en een goed onderhouden wandelpad voor bezoekers. Hierna kunt u relaxen en genieten van het strand.

thumbnail

Dag 22

We nemen de auto mee op de boot en varen naar Mahambo, een charmant en relaxed plaatsje met ongerepte stranden en snorkel, en duikmogelijkheden. Het is een mooie trip met veel interessante fotomomenten.

thumbnail

Dag 23 – 24

We nemen de ferry El Condor naar het prachtige eiland Île Saint Marie en dan nog een transfer naar het kleinere eiland Île aux Nattes. Dit gebied staat bekend om de vele walvissen die hier komen kalveren. De komende dagen kunt u heerlijk zwemmen, duiken, snorkelen, wandelen en fietsen. U kunt een boottocht boeken om de walvissen van dichtbij te zien. Ook een dagtrip naar de andere kant van het eiland behoort tot de mogelijkheden.

thumbnail

Dag 25 – 26

Vandaag heeft een transfer naar het eiland Île Saint Mairie. In het zuidwesten van het eiland vindt u Bora Dive, een Padi duikcentrum, één van de beste van het eiland.  Een andere populaire sport op het eiland is kite surfen, voor zowel beginners als gevorderden.

thumbnail

Dag 27

Vanaf het tropische eiland vliegt u terug naar de hoofdstad Tana (Antananarivo). U geniet van de stad en de goede restaurants in dit deel van de stad.

thumbnail

Dag 28

Uw vlucht met Air France vertrekt in de nacht, u heeft tot in de avond beschikking over uw hotel kamer. De chauffeur brengt u naar de luchthaven voor uw vlucht naar huis. Goede reis!

Inbegrepen

Engelstalige chauffeur/gids tijdens de reis, behalve in Ankanin’ny Nofy en Sainte Marie
 voertuig zoals aangegeven in het programma
accommodatie zoals aangegeven in het programma (tweepersoonskamer of twin kamer)
maaltijden zoals aangegeven in het programma
activiteiten en bezoeken zoals aangegeven in het programma
lokale gidsen tijdens de activiteiten en bezoeken zoals aangegeven in het programma
boot transfer van en naar Ankanin’ny Nofy (hotel shuttle)
 veerboot naar Sainte Marie
alle transfers

Uitgesloten

geplande binnenlandse vlucht in de reis vanaf € 170 p.p.
internationale vluchten
activiteiten die niet in het programma zijn aangegeven
drankjes en mineraalwater
de fooien
reis, en annuleringsverzekering (verplicht!)
visumkosten