Ranomafana

Ranomafana is een boerenplaatsje aan de oever van de Namorona rivier, in het Ifanadiana district in de Vatovavy-Fitovinany regio in het zuidoosten van Madagaskar. Deze plaats wordt omgeven door groene valleien en een indrukwekkend regenwoud. Het stadje ligt op slechts een paar kilometer afstand van het beroemde Ramofana National Park. Dit park is maar liefst 41 600 hectare groot gebied en dat haar bezoekers toegang biedt tot een spectaculair regenwoud.

Natuurliefhebbers kunnen wandelen over het bergachtige terrein en genieten van het warme water van de thermaal baden in omgeving. Er wonen veel wilde dieren in de omgeving van Ranomafana. Zo zijn hier maar liefst twaalf soorten lemuren te spotten. Andere bijzondere dieren die je hier kunt tegen komen zijn, vleermuizen, tenrecs (soort egel), mangoesten, kameleons, spinnen en meer dan honderd vogelsoorten. Ten oosten van Ranomafana ligt het prachtige Ranomafana Arboretum, een indrukwekkende botanische tuin met meer dan 250 plantensoorten en 36 boomsoorten. In dit ongerepte paradijs gedijt de flora en fauna spectaculair.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen tours

Aanbevolen accommodatie

Hotel Le Grenat

Hotel Le Grenat ligt aan de oevers van de rivier de Ranomafana, dicht bij het nationaal park Ranomafana in het dorp Ranomafana. De accommodatie bestaat…

Lees meer