Ranomafana National Park

Ranomafana National Park, gelegen in het zuidoosten van Madagaskar, is een van de meest populaire nationale parken van Madagaskar. Het strekt zich uit over 41.600 hectare tropisch regenwoud met een scala aan zeldzame en exotische fauna en flora. Het Ranomafana National Park werd opgericht om deze unieke biodiversiteit te behouden en werd in 2007 uitgeroepen tot Werelderfgoed. Het is de thuisbasis van twaalf soorten lemuren, waaronder de ernstig bedreigde gouden bamboe lemuur, die hier in 1986 werd ontdekt.

Er is comfortabele accommodatie in het nabijgelegen dorp Ranomafana, en binnen het park zijn er kampeerfaciliteiten en een particuliere ecolodge. Bezoekers zouden ten minste één nacht moeten blijven om optimaal te kunnen genieten van de beschikbare paden en van een nachtelijke rit om de nogal exotische collectie reptielen, kikkers en insecten van het park te bekijken.

Er zijn verschillende hikes om het park te verkennen, hier enige van de meest populaire wandelroutes.
Varibolomena circuit: Deze wandeling kan gemakkelijk worden gedaan in ongeveer 4 uur, en is niet al te slecht van een wandeling. Verwacht lemuren, vogels en een waterval te zien. Wandel ’s nachts om reptielen en kikkers te zien. We raden aan om ’s ochtends te beginnen.
Sahamalaotra circuit: Een iets langere wandeling van 10 km, dit circuit voert u door het bos op grotendeels vlak terrein. Verwacht dezelfde wilde dieren te zien als bij het Varibolomena circuit. Deze tocht kan in 2 uur worden afgelegd, maar zal in een rustig tempo ongeveer 4 uur in beslag nemen.
Vohiparara circuit: Dit 20 km lange pad loopt door het hele park, de meeste wandelaars voltooien het in 2-3 dagen. Verwacht vogels, maki’s en reptielen te zien (als je ’s nachts gaat). Redelijk vlak en het meest populair bij vogelliefhebbers. Bezoekers hebben gemeld dat ze de white-throated en yellow-browned oxyables, rufos en pitatta ground rollers en brown emu-tail hebben gezien.
Varijatsy circuit: Afhankelijk van hoe snel u wandelt, kunt u dit in 1 of 2 dagen doen. Op een totale afstand van 15 km ziet u een waterval, maki’s en vogels. Dit circuit eindigt bij de thermale baden en het zwembad.
Soarano circuit: Met 20 km is dit de zwaarste tocht, die 2-3 dagen duurt. De meeste wandelaars stoppen bij het Tantala dorp, dat vlak aan de route ligt, de grootste waterval kun je zien vanaf het wandelpaad. Veel bezoekers kiezen deze route omdat het er in het hoogseizoen het minst druk is.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen tours

Aanbevolen accommodatie