Sainte Marie Island

Île Sainte Marie is een langgerekt eiland voor de oostkust van Madagaskar. Het is misschien wel het stukje paradijs op aarde waar u naar op zoek bent. Île Sainte Marie, ook wel bekend als Nosy Boraha, bestaat uit een aantal tropische, groene eilandjes met pittoreske baaien. Deze mystieke plek, tegenwoordig een geliefde plek voor toeristen, vormde vroeger een unieke schuilplaats voor piraten.
Een bezoek aan het kerkhof van de piraten is een aanrader!

Het eiland dat omgeven wordt door prachtige koraaltuinen,  biedt een eersteklas duikplek voor elke duiker die op zoek is naar het ongerepte onderwater leven. Vanaf juli tot oktober, kunt u hier getuigen zijn van de migratie van grote groepen bultruggen.  De bultrug walvissen komen in de baai om te paren en te kalveren. Kies voor een bedrijf dat is aangesloten bij de Cétamada organisatie, als u een boottocht boekt om deze reuzen van dichterbij te bekijken.  In het zuidwesten van het eiland vindt u Bora Dive, een Padi duikcentrum, één van de beste van het eiland.
Een andere populaire sport op het eiland is kite surfen, voor zowel beginners als gevorderden.

De mooiste stranden met turkooizen blauwe oceaan, vindt u op het Noorden van het eiland. Huur een motor op een quad om deze te bezoeken. In het noordoosten van het eiland vindt u Piscine Naturelle d’Ambodiatafana. Piscine is het Franse woord voor zwembad, zo worden de heldere baaien aangeduid, waar je mooi kunt snorkelen. Voor iedereen die langer verblijft op Nosy Boraha, is een bezoek aan het naburige eiland Ile Aux Nates een must.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen tours

Aanbevolen accommodatie