Mapula Lodge

Iets ten noorden van de bekende Vumbura en Duba Plains aan de noordkant van de Okavango Delta, ligt de 90.000 hectare grote concessie Sekwana. Ondanks de omvang van de concessie en de aanwezigheid van een grote hoeveelheid dieren, is er slechts een handjevol safaricamps te vinden, waarvan Mapula Lodge er één is. Daardoor bent u verzekerd van een exclusieve safari in een prachtig gebied.

De lodge is gebouwd op een groot, bebost eiland boven de beroemde Selinda Spillway, de rivier die de Okavango Delta met het Linyanti moeras verbindt. Het landschap is kenmerkend voor de Delta, met grasvlaktes die in het seizoen volstromen met water, lagunes en palmeilandjes. Dit trekt een uitzonderlijke diversiteit aan dieren aan, waaronder leeuwen, luipaarden, cheeta’s, olifanten, nijlpaarden en de zeldzame sitatunga (moerasantilope). Ook voor vogelliefhebbers is dit een zeer interessant gebied. Mapula Lodge is een authentieke safarilodge, dat na overname door de bekende familie Bousfield een complete facelift heeft ondergaan, maar haar bijzondere karakter behouden heeft.

De lodge bestaat uit 9 ruime chalets onder een rieten afdak die in klassieke safaristijl zijn ingericht en voorzien zijn van een binnen- en een buitendouche. Er is 1 familiechalet, geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen. De lodge draait voornamelijk op zonne-energie en levert voldoende elektriciteit om de batterijen van uw camera op te laden, maar niet voor andere elektronische apparaten. In het centrale deel van de lodge is een verzonken lounge met uitzicht over de lagune, waar het heerlijk toeven is. Het kleine zwembad biedt welkome verkoeling op warme dagen in de vrije uurtjes tussen de ochtend- en de middagsafari.

De gidsen behoren tot de top van de safari-industrie. U maakt tijdens uw verblijf game drives, mokorotochten (indien het water hoog genoeg staat) en wandelsafari’s. Ballon- en helikoptervluchten kunnen tegen bijbetaling worden gemaakt. Kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom. Voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar is een safarivoertuig op privébasis verplicht (toeslag op aanvraag).

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Kamers

Mapula Lodge Double Room

Tweepersoonskamer in een huisje met rieten en canvas, bestaande uit een queensize bed, geschikt voor maximaal 2 volwassenen. En-suite badkamers met binnen- en buitendouches.

Mapula Lodge Twin Room

Tweepersoonskamer met 2 aparte bedden in een huisje met rieten en canvas, geschikt voor maximaal 2 personen. De badkamers hebben een eigen badkamer met binnen- en buitendouches.

Mapula Lodge Family Suite

De familiesuite bestaat uit 2 aangrenzende kamers voor gezinnen met kinderen. Het huisje heeft 1 kingsize bed en 2 eenpersoonsbedden. De badkamers hebben een eigen badkamer met binnen- en buitendouches.

Mapula Lodge Guide Room

Alleen gids accommodatie, geen gasten zullen worden ondergebracht in gids kamers.

Faciliteiten