Central Kalahari Game Reserve

Het Central Kalahari Game Reserve is met een omvang van ruim 5 miljoen hectare het op één na grootste wildreservaat ter wereld. Het landschap bestaat uit uitgestrekte grasvlaktes die tijdens en vlak na de zomerregens (november-april) bevolkt worden door springbokken, gemsbokken (oryx), wildebeesten (gnoes), elanden en giraffen, met in hun kielzog roofdieren als leeuwen, hyena’s en honingdassen.

Het noorden van het reservaat, rond Deception Valley, kent de grootste hoeveelheid dieren. Het park is toegankelijk voor self-drive toeristen, maar u kunt vanuit Maun ook naar enkele safarilodges vliegen die georganiseerde safari’s aanbieden. ’s Nachts verlichten miljoenen sterren de hemel wat een spectaculair schouwspel oplevert, vooral omdat u hier geen last heeft van lichtvervuiling.

Het Central Kalahari Game Reserve is ook enige tijd het domein geweest van de laatst overgebleven San (‘Bosjesmannen’), die hier hun traditionele levenswijze in stand konden houden. Veel nazaten werken nu bij de lodges in het reservaat en vertellen u graag over hun cultuur, geschiedenis en overlevingstechnieken in de droge woestijn tijdens een natuurwandeling.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen accommodatie

Haina Kalahari Lodge

Haina Kalahari Lodge is een kleinschalige lodge aan de noordgrens van het Central Kalahari Game Reserve. De lodge is in een 11.000 hectare grote concessie…

Lees meer

Gweta Lodge

Gweta Lodge is gelegen in het centrum van het plaatsje Gweta, tussen de Makgadikgadi Pans en de Nxai Pans, aan de doorgaande weg tussen Nata…

Lees meer