Koro River Camp

Koro River en Island Camps zijn gelegen aan de machtige Limpopo rivier in het Central Tuli Block in Botswana, een grote wildernis gebied van meer dan 60.000 ha. Dit gebied is het de thuisbasis van grote kuddes olifanten, eland, bruine en gevlekte hyena, leeuwen, af en toe cheeta, maar in de eerste plaats, de thuisbasis van een grote luipaardpopulatie. Een bestemming voor de ervaren gast, dit is niet alleen een safari maar een meeslepend avontuur. Het kamp ligt midden in de bush, alle wilde dieren komen tot in het kamp zelf.

Het toegewijde team is er om te voldoen aan alle behoeften van de gasten en om een unieke ervaring op maat te bieden. Hoe u ook uw verblijf wilt doorbrengen,  wij komen graag uw wensen tegemoet. Als ’s nachts het zoeken naar de hyena is waar u voor bent gekomen, kunnen we het faciliteren. Als u zeldzame foto’s van een Black Mamba wilt maken, nemen we u mee naar de beste locaties. Dwaal door het uitgestrekte oer landschap.

Onze kleinschalige kampen bieden veel privacy en komen tegemoet aan al uw wensen tijdens uw verblijf midden in de wildernis. Ver van de stad en de bewoonde wereld,  zult u getuige zijn van de de mooiste sterrenhemel met alleen de geluiden van wilde dieren op de achtergrond. We hebben een doel en dat is om het gebied en al zijn bedreigde soorten te behouden. Een plek voor u om te leren wat er bij de bescherming op lange termijn van de wildernis betrokken is; ook bieden wij onze gasten de mogelijkheid om samen te werken met onze onderzoekers.

Ons deskundige, lokale team van gidsen, trackers, chef-koks en huishoudsters is er om u te helpen in alles wat u nodig heeft. Kijk hoe onze chef-kok uw maaltijd kookt in de boma terwijl u geniet van een glas bekroonde wijn na een game drive of bush walk.

TIP: Bekijk de video’s onderaan de pagina.
In de 3e video ziet u Alan Mc Smith, hoofdranger bij Koro Lodges en een vooraanstaande natuuronderzoeker in Botswana.
Alan bestudeert al 30 jaar het gedrag van de olifanten, hij neemt u mee de bush in en deelt graag zijn verhalen met u!

Video’s

Luipaard in Koro Camp

Olifant neemt een stofbad

Alan Mc Smith 30 jaar ervaring met olifanten

Kamers

Koro River Camp Suite

Prachtig ingerichte tent-suite met een 180 graden uitzicht op de rivierbedding. Het bestaat uit een grote slaapkamer suite met een extra lengte kingsize bed en een lounge, een aparte badkamer suite met bad, douche, twee wastafels en een toilet, en een aparte buitendouche, en de gehele unit komt uit op een groot prive-dek met ligbedden en een privé splash pool, allemaal met uitzicht op de rivier. Max 2 personen.

Koro River Camp Family Villa

Prachtig ingerichte tent-suite met een 180 graden uitzicht op de rivierbedding. De Family Villa heeft een slaapkamer met een extra lengte kingsize bed en een lounge, een extra slaapkamer met een queen-size bed en een kamer met twee aparte bedden. De Family Villa heeft een aparte badkamer suite met bad, douche, twee wastafels en een toilet, een andere badkamer met douche en wastafel en een aparte buitendouche. De gehele unit komt uit op een groot privéterras met ligbedden en een privé-zwembad, allemaal met uitzicht op de rivier. Geschikt voor max 6 personen en is de enige unit in River Camp die kinderen (min. 5 jaar) toelaat.

Faciliteiten