Anvil Bay Lodge

Mozambique’s wildste bush & strand bestemming – Anvil Bay is een exclusieve, op blote voeten luxe strandervaring in een stuk ongerepte kustwildernis in Mozambique’s spectaculaire Maputo Special Reserve.Gemaakt met de kleinst mogelijke voetafdruk om zijn speciale gevoel van plaats te behouden, dit privékamp luiert op het strand onder stijlvol canvas en riet. Elf casinhas verstoppen zich in het duinbos op houten balken, elk met een eigen strand. Ervaar het leven dicht bij de natuur op de mijlen van exclusieve maagdelijke stranden.

Een safari stijl kamp in een pittoresk nationaal park waar slechts 22 gasten van kunnen genieten. De accommodaties, genaamd Casinhas (een klein huis in Mozambique) zijn genesteld in de luifel van het kustbos op slechts een steenworp afstand van het afgelegen witte zandstrand. Ontworpen om thuis te zijn met een minibar en een drankenstation, luxe binnen- en buitendouches en een eigen terras.Om onze gasten de beste ervaring van het leven op een strand te geven en de natuurlijke schoonheid van dit ongerepte stukje paradijs te behouden, hebben we zo weinig mogelijk gebouwd in Anvil Bay. De strandbar lounge en restaurant zijn centraal gelegen aan de baai met de accommodaties aan weerszijden, zodat gasten kunnen boeken om dicht bij de actie te zijn of te genieten van nog meer isolatie aan de noord- en zuidkant.Anvil Bay ligt op 26° 21″18.65” S, 32° 55, 52.92” E in het Maputo Special Reserve in Zuid-Mozambique.Maputo Special Reserve is de thuisbasis van Zuidelijk Afrika’s laatste overgebleven kudde olifant en werd oorspronkelijk opgericht om deze olifantenpopulatie te beschermen in de jaren 1930.

Het doel in de jaren zestig werd uitgebreid met de bescherming van andere grote zoogdiersoorten en opnieuw in de jaren negentig, dankzij de groeiende erkenning van het bredere belang van biodiversiteit.Het reservaat is een belangrijk onderdeel van het beschermde gebiedensysteem van Mozambique, omdat het de uitzonderlijke biodiversiteit van een kustgebied in het Maputaland Centrum van Endemisme behoudt. Met een oppervlakte van 1040 km ² is het een spectaculair gebied dat meren, wetlands, zandbossen, graslanden en mangrovebossen combineert met een ongerepte kustlijn.

Het ondersteunt een uitzonderlijk groot aantal endemische dier- en plantensoorten en maakt deel uit van de Maputaland-Pondoland-Albany Biodiversity Hotspot, dus onderdeel van een van de 25 biologisch rijkste en meest bedreigde terrestrische Eco-regio’s op aarde.• Niet-gemotoriseerde activiteiten:Strandfietsen, wandelingen, spelletjes & picknicken,Duin bos paden, Rock zwembad exploratie, zee kajaks, Stand-up Paddle Boards,Body boarding, Snorkelen, Shore vissen, Schildpad ontmoetingen, Sundowners op de duin of op het meer dek.• Gemotoriseerde activiteiten:Safari’s, oceaanvissen.walvissen kijken, Safari/speldrives & dorp tours.

Kamers

Luxury Casinhas

King size bed, kan worden omgezet in twee aparte bedden. Een extra eenpersoonsbed – of maximaal twee eenpersoonsbedden of een kampeerbedje voor een baby of peuter, kan worden inbegrepen voor kinderen.Ensuite badkamer met binnen en buiten warme en koude douches en een eigen terras.Canvas en rieten eenheden gelegen in het duinbos op houten balken – elk met een eigen strand.

Family Casinha

Kingsize bed met een extra kamer met twee eenpersoonsbedden comfortabel voor 4 volwassenen of ouders met twee kinderen. Kingsize bed kan worden omgezet in 2 aparte bedden en een extra eenpersoonsbed kan worden opgenomen voor een derde kind. Ensuite badkamer met binnen en buiten warme en koude douches, een bad op het eigen terras. Een canvas en rieten eenheid gelegen in het bladerdak met een eigen strand en rieten strandparasols.

Honeymoon Suite

Privé en romantisch – een kingsize bed, een eigen badkamer met zowel binnen als buiten warme en koude douches en een eigen terras ligt het verst van het strand.Een canvas en rieten Casinha eenheden gelegen in het duinbos op een houten dek en pad leidt naar een eigen strand.Raadpleeg de Honeymoon Special voor insluitsels van traktaties voor de viering.

Faciliteiten