Lemala Mara Mobile Tented Camp

Een authentiek mobiel tentenkamp, maar op twee locaties verplaatsen Lemala Ndutu & Lemala Mara zich naar het noorden en het zuiden met de seizoenen om gasten te laten genieten van zitplaatsen aan de rand van het spektakel van de prachtige gnoes migratie het hele jaar door. Beide zijn opgezet op sublieme locaties en bieden een hoogwaardige safari-ervaring met uitstekende begeleiding.

Lemala Ndutu Tented Camp ligt in de Ndutu-regio van het natuurgebied Ngorongoro, vlak bij de grens van de zuidelijke Serengeti. Dit gebied is klassieke savanne, gekenmerkt door vlakke grasvlakten, en ons kamp ligt op een van de mooiste locaties in Ndutu om de migratie tussen december en maart te zien. Tienduizenden gnoes, zebra en gazelle komen meestal in december aan om te grazen op de nieuw bewaterde, hoogvoedzame zandgrasvlakten, en dan in februari vindt het hoofdkalverseizoen plaats. Roofdieren – vooral de grote katten – zijn in deze maanden sterk geconcentreerd in het Ndutu-gebied. Met 9 tenten ligt Lemala Ndutu aan de rand van een permanent moeras en fungeert als het ultieme amfitheater om het grenzeloze drama van de migratie vast te leggen

De tenten van Lemala Mara Tented Camp liggen tussen juli en oktober onder grote Euclea bomen in het hart van de beste game viewing area van de Northern Serengeti. Het is heel dicht bij de rivier de Mara, maar toch is het kamp ver genoeg om discreet te blijven en niet te onderbreken wildlife gedrag als de gnoes massa langs de steile oevers tijdens hun hectische overtocht op weg naar het noorden naar de Maasai Mara. Hier, in deze immense afgelegen wildernis, kunnen gasten genieten van fantastische landschappen en geweldige game viewing met vrijwel geen drukte. Resident wildlife aantallen zijn altijd hoog, maar niets vergeleken met de dramatische scènes tijdens de migratie, als tienduizenden dieren verzamelen om vervolgens een duik in de met krokodillen besmette rivier.

Lemala Mara & Ndutu is een mobiel tentenkamp met een authentieke bush ervaring, maar de tenten zijn ruim en elk ingericht met twee queensize bedden en alle kleine luxe die hen verrassend comfortabel maken. Na een avondspelrit zorgt uw tentverzorger ervoor dat uw safaridouche gevuld is met warm water om het stof van de Afrikaanse savanne weg te spoelen. Lekkere maaltijden worden vers bereid, en het kamp organiseert een geweldig picknick ontbijt en lunches voor degenen die willen gaan op uitgebreide full-day game drives. De gemeenschappelijke ruimtes hebben aparte lounge- en eetgedeeltes en zijn prachtig ingericht met lederen banken, kroonluchters, zijkasten, tapijten, kisten en een bar. ’s Avonds kunnen gasten zich rond het kampvuur verzamelen om te genieten van drankjes en hapjes voor het diner en hun safariverhalen te delen.

Bekijk onze uitgebreide e-brochure over Mara Mobile Tented Camp in Noord Serengeti

Video’s

Mara mobiel tentenkamp Serengeti Noord

Kamers

Standard Tented Accommodation

De tenten met eigen badkamer zijn ruim en comfortabel en hebben een buitenterras met een prachtig uitzicht over de omgeving. Elke tent is uitgerust met twee queensize bedden met warme dekbedden, een spoeltoilet, grote douche in safari-stijl, overvloedig stromend water, houten opbergkasten en houten vloeren, 24-uurs zonneverlichting en ligstoelen waar u’s ochtends vroeg kunt genieten van thee en koffie en verfrissende gin en tonics in de middag. Maximale bezetting 2.

2 bedroomed Ensuite Tent

De tenten met 2 slaapkamers en eigen badkamer zijn ruim en comfortabel en hebben een buitenterras met een prachtig uitzicht over de omgeving. Elke tent is uitgerust met twee queensize bedden met warme dekbedden, een spoeltoilet, grote douche in safari-stijl, overvloedig stromend water, houten opbergkasten en houten vloeren, 24-uurs zonneverlichting en ligstoelen waar u’s ochtends vroeg kunt genieten van thee en koffie en verfrissende gin en tonics in de middag. De kamers bevinden zich aan beide zijden van een gemeenschappelijke lounge, waar u kunt genieten van een zonsondergang of koffie in de ochtend. Maximale bezetting 6

Family Tent

De tenten met eigen badkamer zijn ruim en comfortabel en hebben een buitenterras met een prachtig uitzicht over de omgeving. Elke tent is uitgerust met twee queensize bedden met warme dekbedden, een spoeltoilet, grote douche in safari-stijl, overvloedig stromend water, houten opbergkasten en houten vloeren, 24-uurs zonneverlichting en ligstoelen waar u’s ochtends vroeg kunt genieten van thee en koffie en verfrissende gin en tonics in de middag. Deze kamers zijn identiek aan de standaard tenten met het enige verschil is de mogelijkheid om extra bedden in te zetten. Maximale bezetting 4.