African Bush Camps Linyanti Bush Camp

Linyanti Bush Camp is een uitstekende keuze voor een authentieke, maar zeer comfortabele safari in Botswana. Hiervoor moet u naar het uiterste noorden van Botswana reizen, om precies te zijn naar de Chobe Enclave, een gebied dat ingeklemd ligt tussen het Chobe National Park en het Linyanti moeras. In het noorden wordt het gebied begrensd door de Linyanti rivier, die verder oostelijk in naam verandert en dan Chobe heet. De Linyanti regio staat bekend om zijn grote kuddes olifanten en buffels, die aan het begin van de droge wintermaanden naar de Linyanti rivier trekken. Andere frequente bezoekers van dit gebied zijn leeuwen, luipaarden, wilde honden, sabel- en roanantilopen. Door de aanwezigheid van water vindt u er het hele jaar door ook een rijk vogelleven.

Wateractiviteiten als mokoro- en boottochten zijn echter afhankelijk van de waterstand. Game drives worden sowieso gemaakt en ook kunt u tijd doorbrengen in een schuilplaats om het wild en de vogels te observeren. Daarnaast kunt u samen met een gids een wandelsafari maken. Maar wat uw verblijf echt bijzonder maakt, is een gratis helikoptervlucht van 30 minuten in de periode van april tot november. Vanuit een heel ander perspectief kunt u zo het wild, maar ook de nijlpaarden en krokodillen in het moeras bekijken.

Linyanti Bush Camp is een klein tented camp met slechts 6 tenten, die in smaakvolle safaristijl zijn ingericht. Een zeer comfortabel bed met klamboe, een kluisje, koffie- en theefaciliteiten, badjassen en een en-suite badkamer met douche en toilet completeren het geheel. Batterijopladers vindt u in de hoofdtent, de verzamelplaats waar met elkaar gegeten wordt en waar een zitje is met een kleine selfservice bar. Voor de tent is een veranda waar u heerlijk in het zonnetje kunt zitten. Loop nog een stukje verder naar het kampvuur, waar u na het diner nog even kunt genieten van een drankje en een prachtige sterrenhemel. Voor een oppepper op warme dagen kunt u zich in het kleine zwembad onderdompelen.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, snacks, koffie en thee, frisdrank, geselecteerde alcoholische dranken, wasservice (alleen bovenkleding), game drives, night drives, wandelsafari’s, helikoptervlucht (april-november), mokorotochten, boottochten, vissen en parkentree. Kinderen vanaf 7 jaar zijn welkom, maar voor de wandelsafari’s geldt een minimum leeftijd van 16 jaar. Wij adviseren gezinnen met jonge kinderen echter in het nabijgelegen zustercamp Linyanti Ebony te verblijven.Linyanti Bush Camp is bereikbaar per vliegtuig vanuit Kasane (ca. 35 minuten vliegen), gevolgd door een transfer van 40 minuten van de airstrip naar het camp.

Kamers

Luxury Tents

Elke Luxury tent heeft comfortabele twin/tweepersoonsbedden, een eigen badkamer met toilet, vaste douches en stromend water.

Family Tents

Elke Luxury tent heeft comfortabele twin/tweepersoonsbedden, een eigen badkamer met toilet, vaste douches en stromend water. Interleading canvas deur naar kinderkamer.

Faciliteiten