Sindabezi Island Lodge

Sindabezi is een idyllisch privé-eilandje in de Zambezi rivier, gelegen tussen de grensovergang Kazungula en het plaatsje Livingstone in Zambia. Het eilandje is uitsluitend te bereiken per boot vanuit Tongabezi Lodge, die tevens als receptie en hoofdkantoor fungeert. Op Sindabezi vindt u een bush camp met slechts 5 chalets; een accommodatie die qua sfeer en uitstraling uitstekend aansluit op een safari in Zambia, Botswana of Zimbabwe. Ver weg van de drukte in het toeristische Livingstone of de ‘overbuurman’ Victoria Falls in Zimbabwe, maar dicht genoeg in de buurt voor een bezoek aan de beroemde Victoria watervallen. De chalets hebben een open voorkant, waardoor u vanuit uw bed en badkamer direct op de rivier uitkijkt. Zelfs uw ‘loo’ heeft een ‘view’. Twee chalets (waaronder het honeymoon chalet) hebben naast de douche ook een Victoriaans bad, dat groot genoeg is voor twee personen. Het camp en de chalets worden ’s avonds romantisch verlicht door stormlampen, kaarsen en miljoenen sterren. Een klamboe beschermt u ’s nachts tegen insecten.Er zijn verschillende zitjes op het eiland gecreëerd waar u zich met een koel drankje kunt terugtrekken om te lezen of gewoon te genieten van het uitzicht. ’s Avonds komen de gasten gezellig bij elkaar rond het kampvuur voor een aperitief, om daarna gezamenlijk aan tafel te gaan. Het is ook mogelijk om een privédiner bij kaarslicht te arrangeren op een drijvend ponton. Op en top romantiek in een haast onwerkelijke setting. Er is geen elektriciteit in de lodge, zorg er dus voor dat de batterijen van uw camera volledig zijn opgeladen voordat u naar Sindabezi vertrekt. Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, koffie en thee, frisdrank, geselecteerde alcoholische dranken, wasservice (alleen bovenkleding), kanotochten, boottochten en een bezoek aan de Victoria watervallen. Kinderen vanaf 14 jaar zijn welkom.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Kamers

Chalet

Aan de oevers van het eiland liggen alle vier de Chalet’s voorzien van zonne-verwarmde douches en karakteristieke ‘loods met uitzicht’ langs eigen houten loopbruggen. Hoewel het eiland perfect afgelegen is, is het ook ideaal voor gezinnen of groepen die een privéboeking willen overwegen.

Honeymoon Chalet

Chalet Five is ons “Honeymoon” chalet en ligt aan een afgelegen zandstrand aan het einde van het eiland. Het gloednieuwe, ouderwetse klauwvoetbad is perfect voor twee. Dankzij onze zonnepanelen, warm water en sfeervolle nachtverlichting is verzekerd, Het hele eiland Sindabezi is ook romantisch verlicht met traditionele orkaanlampen en kaarsen.

Faciliteiten