Ontdek Namibië met accommodaties

Tijdens deze reis ontdekt u allereerst de schoonheid van de Kalahari woestijn en hoe deze verschilt van de Namib, die later op het programma staat. U leert meer over de geologie van Namibië, het ontstaan van de Fish River Canyon, de zandduinen van Sossusvlei, de ongerepte wildernis in Damaraland en natuurlijk het wildpark Etosha.

U verblijft in het uiterste zuiden van Namibië aan de oevers van de Oranjerivier waar u een kanotocht kunt maken. U gaat op ontdekkingstocht door het spookstadje Kolmanskop en door de gezellige kustplaats Swakopmund, waar in restaurants de heerlijkste dagverse visgerechten op tafel verschijnen. Eeuwenoude herinneringen aan oude beschavingen passeren de revue.

Ook dieren die al sinds jaar en dag de vlaktes van Namibië bevolken – zoals olifanten, neushoorns, giraffen, springbokken en oryx – zullen uw pad kruisen. Ontdek dit alles en nog veel meer tijdens deze afwisselende rondreis.

Prijsindicatie:
€ 2.395,- 01 november 2020 t/m 30 juni 2021
€ 2.725,- 01 juli 2021 t/m 31 oktober 2021
€ 2.625,- 01 november 2021 t/m 30 juni 2022
€ 2.895,- 01 juli 2022 t/m 31 oktober 2022

Prijzen zijn per persoon bij verblijf in een tweepersoonskamer

thumbnail

Dag 1

Na aankomst op de luchthaven van Windhoek wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger die uw travel planner overhandigt en uw eventuele vragen graag beantwoordt. U haalt uw huurauto op bij het verhuurstation en rijdt naar uw guesthouse in Windhoek. ’s Middags kunt u de stad gaan verkennen. Duitse en Afrikaanse invloeden gaan hier hand in hand en er heerst een gezellige drukte in straatcafés en op lokale marktjes.

thumbnail

Dag 2

U verlaat de stad en gaat u op weg naar de grootste zandmassa op aarde, de Kalahari woestijn. Het leefgebied van de San (Bosjesmannen) en diverse dieren als cheeta’s, giraffen, oryx, springbokken en struisvogels. Maar ook van kleinere diersoorten en honderden vogelsoorten. De Kalahari is herkenbaar aan rode zandduinen en de zogenoemde ‘straten’ daartussen die begroeid zijn met acacia’s. U kunt eventueel ’s middags een begeleide rondrit maken door het Gondwana Kalahari Park en meer te weten komen over de bijzondere flora en fauna van de Kalahari.

thumbnail

Dag 3 – 4

Uw volgende accommodatie in de Kalahari is een 40.000 hectare grote wildboerderij die op korte afstand van het Kgalagadi Transfrontier Park ligt. U kunt tijdens uw verblijf deelnemen aan diverse activiteiten die door de lodge worden georganiseerd, zoals ochtend en middag game drives, begeleide wandelsafari’s, nachtsafari’s, dagexcursie naar het Kgalagadi Transfrontier Park en zoektochten naar de machtige Kalahari-leeuwen met hun zwarte manen in het reservaat rond de lodge. Deze activiteiten zijn niet inbegrepen. Natuurlijk kunt u ook op eigen gelegenheid de omgeving verkennen.

thumbnail

Dag 5 – 6

Op weg naar de Fish River Canyon kunt u een bezoekje brengen aan het Kokerboombos (Quiver Tree Forest) en de Reuzenspeeltuin (Giant’s Playground). De kokerboom is een typische boom, of plant, die in de Kalahari groeit. De takken werden vroeger door de San (Bosjesmannen) gebruikt als pijlenkokers. De Reuzenspeeltuin is een verzameling grote granieten rotsblokken die op een kunstige manier zijn opgestapeld. Alsof reuzen ermee geknikkerd hebben. De volgende dag heeft u uitgebreid de tijd om de Fish River Canyon te verkennen. Deze kloof is miljoenen jaren geleden uitgeslepen door de Visrivier. Tegenwoordig is de Visrivier nog maar een fractie van wat het eens geweest is en aan het einde van de droge winter is de rivier gereduceerd tot een vrijwel opgedroogd stroompje op de bodem van de kloof. De kloof is 160 kilometer lang, 27 kilometer breed en heeft een diepte tot wel 550 meter. De Fish River Canyon wordt beschouwd als de op één na grootste kloof ter wereld, na de Grand Canyon in de Verenigde Staten. Miljoenen jaren geologische geschiedenis tekenen zich in de aardlagen van de kloof af en zijn goed te zien.

thumbnail

Dag 7

Langs de Fish River Canyon rijdt u in zuidelijke richting naar Aussenkehr. Onderweg passeert u Ai-Ais, bekend om de warmwaterbronnen. Uw volgende lodge ligt hier aan de oevers van de Oranjerivier, de langste rivier van Zuid-Afrika die de zuidelijke grens vormt van Namibië. Een groene ‘oase’ tussen de Kalahari en de Namib. ’s Middags kunt u hier kanovaren op de rivier of een bezoek brengen aan de naastgelegen wijngaard.

thumbnail

Dag 8 – 9

Via Rosh Pinah rijdt u vandaag naar Aus, waar u de komende twee nachten verblijft in een groot privénatuurreservaat in de uitlopers van de Namib woestijn. Dit is het gebied waar wilde paarden leven. Ga ’s middags mee op een rondrit door het reservaat en een zoektocht naar de paarden. De volgende dag kunt u een bezoek brengen aan Kolmanskop. Kolmanskop was zeer welvarend in 1908 toen hier de eerste diamanten werden ontdekt. Toen in de 1e helft van de 20e eeuw de diamantindustrie inzakte trokken de bewoners weg waarna Kolmanskop langzaam werd opgeslokt door het zand van de Namib. Tegenwoordig is Kolmanskop een spookstadje en een bijzonder décor voor de mooiste foto’s. Rijd daarna door naar Lüderitz aan de kust. In Lüderitz komen de Duitse koloniale invloeden duidelijk naar voren in het straatbeeld. In het museum kunt u alles te weten komen over de geschiedenis van het stadje. Neemt u ook een kijkje bij het Diaz Cross, een replica van het stenen kruis dat in 1488 door de Portugese zeevaarder Bartholomeus Diaz is geplant. Kies een leuk restaurant uit voor de lunch en keer daarna terug naar Aus.

thumbnail

Dag 10 – 11

Een lange rit langs de rand van het Namib Naukluft Park brengt u naar uw lodge nabij Sesriem, de ingang van het park. Het Namib Naukluft Park staat bekend om de hoge zandduinen van Sossusvlei en de bijna surrealistische Deadvlei. Bij het licht van een opkomende zon of juist in het ‘golden hour’ voor zonsondergang, zijn de duinen op hun mooist. Klim naar de top van een duin voor een adembenemend uitzicht. De volgende dag heeft u alle tijd om de duinen te bezoeken. Ook kunt u een wandeling maken door de Sesriem Canyon die vlakbij de ingang van het park is gelegen. Mocht u de dag willen beginnen met een ballonvaart boven Sossusvlei, laat u het ons dan weten, dan zorgen wij voor de benodigde reservering. De serene rust en het uitzicht zullen een onuitwisbare indruk bij u achterlaten!

thumbnail

Dag 12 – 13

Vandaag gaat u op weg naar Swakopmund, de strandstad aan de Atlantische Oceaan. Langs de rand van het Namib Naukluft Park rijdt u naar Solitaire, waar u een stop kunt maken om te tanken, een kopje koffie (met appeltaart!) te nuttigen in Café Van der Lee en wat lekkers te kopen voor onderweg in Moose’s Bakery. Swakopmund is na Windhoek de grootste stad van het land en beschikt over tal van winkels en restaurants. Vanuit Swakopmund worden veel verschillende excursies en activiteiten aangeboden, zoals sand boarden of quad biken in de duinen, een rondvlucht boven de Skeleton Coast, een bezoek aan het township Mondesa of een Living Desert Tour, waarbij de nadruk ligt op alles wat leeft in de woestijn. De volgende ochtend kunt u eventueel een boottocht maken op de lagune van Walvis Bay. Terwijl verse oesters en een glas ‘bubbels’ worden geserveerd, kunt u zeehonden, pelikanen, jakhalzen, dolfijnen en met een beetje geluk (in het winterseizoen) walvissen zien. In Swakopmund zult u zich dus zeker niet hoeven vervelen.

thumbnail

Dag 14

Halverwege de kust en Damaraland ligt het Erongo gebergte, overblijfsel van een vulkaan die 130 miljoen jaar geleden is uitgebarsten. Aan de noordkant van het gebergte ligt een typische Namibische boerderij, waar u vandaag verblijft. Hier wacht u een gastvrije ontvangst door de eigenaren en hun (huis)dieren, een gemoedelijke en huiselijke sfeer en een authentieke ervaring van het leven op een boerderij in dit deel van Afrika. Op weg naar de boerderij kunt u een bezoekje brengen aan Omaruru, de centrale plaats van deze regio, waar u een kijkje kunt nemen in de diverse kunstgaleries, bij de chocoladefabriek of bij de Kristall Kellerei voor een wijnproeverij. U kunt ook mooie wandelingen maken door het Erongo gebergte of een bezoek brengen aan het San openluchtmuseum op Omandumba.

thumbnail

Dag 15

Uw volgende bestemming is Damaraland. Hier ligt de hoogste berg van Namibië, de Brandberg, die u onderweg passeert. Deze berg is tevens bekend vanwege de rotstekening White Lady. De bekendste rotstekeningen vindt u echter bij Twyfelfontein, op steenworp afstand van uw lodge. Breng hier ’s middags met een gids een bezoek aan de meer dan 2.500 afbeeldingen die in de rotsen zijn gekerfd door de eerste bewoners van Namibië, de San. Niet voor niets pronkt Twyfelfontein op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Niet ver van Twyfelfontein vindt u de Orgelpijpen, een bijzondere rotswand waarin door erosie orgelpijpen zijn uitgeslepen. In de namiddag, als de zon haar gouden gloed op de rotswand werpt, is deze rotswand op z’n mooist.

thumbnail

Dag 16 – 17

En dan wacht u een heel nieuw avontuur. De komende dagen staan namelijk in het teken van safari’s in het grootste wildpark van Namibië, Etosha. Het park omringt een enorme zoutpan, Etosha Pan, die meer dan 100 miljoen jaar geleden gevormd is en zelfs waarneembaar is vanuit de ruimte. De pan is grotendeels opgedroogd, maar na de zomerregens vult de pan zich met een laagje water. En duizenden migrerende flamingo’s. De vele wilde dieren die in Etosha leven verzamelen zich bij de diverse aangelegde drinkplaatsen in het park. Neem de tijd om stil te staan bij zo’n drinkplaats en de dieren te observeren. Vanuit het niets verschijnen olifanten, leeuwen, giraffen, jakhalzen, oryx, springbokken, gnoes en nog vele andere dieren zoeken bij de waterplas om hun dorst te lessen. U rijdt het park binnen via de zuidelijke Andersson Gate. Even verderop ligt Okaukuejo, het hoofdkwartier van het park en uw verblijfplaats voor de eerste twee nachten. Dit camp staat bekend om zijn verlichte drinkplaats, die regelmatig bezocht wordt door de dieren. Tot diep in de nacht kunt u bij de drinkplaats zitten om het wild te observeren. De volgende dag is het echter weer vroeg opstaan, want de meeste kans om dieren te zien is bij zonsopkomst en bij zonsondergang, als de dieren op zoek gaan naar voedsel. Koop in het camp een goede plattegrond van Etosha, zodat u niet zult verdwalen in het immense park.

thumbnail

Dag 18

Vandaag vertrekt u naar het Waterberg Plateau Park. Uit het vlakke landschap rijst ineens het 200 meter hoge zandstenen plateau voor u op, waarvan de rode kleur bij zonsondergang prachtig naar voren komt. Het 8000 hectare grote Waterberg Plateau Park is één van de gebieden met de meest diverse flora van zuidelijk Afrika (ca. 500 bloemen- en plantensoorten). Daarnaast treft u er enkele bedreigde diersoorten aan, zoals witten en zwarte neushoorns en sabelantilopen. Door de ontoegankelijkheid van het park voor de mens is dit park een veilige omgeving voor deze dieren. U kunt in het park niet met uw eigen auto rijden, maar er zijn wel diverse wandelroutes uitgezet en u kunt een begeleide rondrit met een terreinwagen van uw lodge reserveren. U verblijft in een privéreservaat aan de rand van het park.

thumbnail

Dag 19

Op uw gemak rijdt u in zuidelijke richting naar Okahandja. Op de bekende lokale markt kunt u vast nog wat leuke souvenirs kopen. Uw laatste overnachtingsadresje ligt ten oosten van Okahandja, in een heerlijke rustige omgeving. Laat alle indrukken van de reis nog even op u inwerken aan de rand van het zwembad en sluit de reis af met een heerlijk diner in de stijlvolle ambiance van uw accommodatie.

thumbnail

Dag 20

In de loop van de middag levert u uw huurauto in op de luchthaven van Windhoek, waarna u incheckt voor uw vlucht naar huis. Daarmee komt een einde aan een prachtige ontdekkingsreis door Namibië!

Inclusief

* Meet & Greet bij aankomst
* Deluxe travel planner met routebeschrijvingen
* VIP card voor kortingen bij restaurants, winkels, excursiebedrijven, etc.
* 19 overnachtingen in vermelde accommodaties
* 19 x ontbijt en 3 x diner
* Huurauto Renault Duster (of gelijkwaardig), inclusief ongelimiteerd aantal kilometers en afkoop eigen risico

Exclusief

* Intercontinentale vluchten Amsterdam-Windhoek-Amsterdam
* Overige maaltijden en drankjes
* Optionele activiteiten/excursies
* Entreegelden nationale parken en overige bezienswaardigheden
* Bijkomende kosten autohuur (bijv. brandstof, toeslag 2e chauffeur, GPS)
* Reis- en annuleringsverzekering (verplicht!)
* Fooien
* Uitgaven van persoonlijke aard
* Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* Bijdrage Garantiefonds GGTO (€ 15,- per boekiing/per € 10.000,-)