Klein-Aus Vista Desert Horse Inn Gondwana Collection Namibia

Daar waar de grasvlaktes van de pre-Namib samenvloeien met het rode zand van de Namib woestijn, ligt Klein-Aus Vista met haar twee lodges Desert Horse Inn en Eagle’s Nest. De lodges liggen in het privéreservaat Gondwana Sperrgebiet Rand Park, dat zich kenmerkt door een afwisselend woestijnlandschap met bergen, droge rivierbeddingen en uitgestrekte vlaktes. Het park grenst in het oosten aan de Nama Karoo en in het westen aan de duinenrij van de Namib en ligt in een gebied dat bekend staat om zijn wilde paarden. Klein-Aus Vista ligt in het Aus gebergte, op 1.400 meter boven de zeespiegel en op de route van de Fish River Canyon naar Sossusvlei of Lüderitz en is daardoor een populaire tussenstop. Desert Horse Inn is gebouwd in de stijl van een boerderij aan het begin van de 20e eeuw. Een periode waarin de diamantindustrie in het kustgebied haar hoogtijdagen beleefde. Het plaatsje Kolmanskop, dat tijdens de diamantwinning floreerde, is inmiddels verworden tot een spookstadje dat langzaam wordt opgeslokt door de Namib woestijn. Als u twee nachten in Desert Horse Inn verblijft, moet u hier beslist een kijkje nemen op weg naar de kustplaats Lüderitz. Op de terugweg kunt u met een beetje geluk de wilde paarden zien bij de drinkplaats in Garub.Aan het einde van de middag kunt u nog een snelle duik in het zwembad nemen of op het terras van de zonsondergang genieten. Bestel een drankje in de Wild Horse Bar voordat u aan tafel gaat voor een prima 3-gangendiner. Na het diner kunt u in de lounge bij de gezellige open haard uw reiservaringen uitwisselen met de andere gasten, waarna het tijd is om uw kamer op te zoeken.Desert Horse Inn heeft 30 kamers (inclusief familiekamers) met plafondventilator, verwarming, koelkastje, koffie- en theefaciliteiten, kluisje en een badkamer met douche en toilet. In de buurt van de receptie is gratis WiFi. Bij de receptie kunt u diverse excursies en activiteiten reserveren, zoals een rondrit door het Gondwana Sperrgebiet Rand Park met zoektocht naar de wilde paarden, een fietstocht door het Aus gebergte op een tochtje per paard door de omgeving (alleen voor ervaren ruiters). Ook zijn er wandelroutes uitgezet in het reservaat.

Kamers

Twin Room

Deze kamer heeft 2 3/4 bedden en een en-suite badkamer met douche. Verder beschikt het over een lounge en veranda, thee- en koffiefaciliteiten, verwarmingsventilator, fan en kluis.

3 Bed Unit

Deze kamer heeft 3 1-persoonsbedden, een en-suite badkamer met douche, een lounge en veranda. Verder beschikt het over een lounge en veranda, thee- en koffiefaciliteiten, verwarmingsventilator, fan en kluis.

4 Bed Unit

Deze ruimte heeft 2 1-persoonsbedden, 1 stapelbed en een en-suite badkamer met douche. Verder beschikt het over een lounge en veranda, thee- en koffiefaciliteiten, verwarmingsventilator, fan en kluis.

Faciliteiten