Botswana Impressions

Voor wie maar weinig tijd heeft om Botswana te bezoeken, maar toch een goede indruk wil hebben van de safarimogelijkheden, is deze luxe 7-daagse reis een uitkomst. U verblijft in 5-sterrenlodges in de Okavango Delta, Chobe en Victoria Falls.
Pure verwennerij. Dat is in het kort de omschrijving van deze reis. En dan hebben we het niet alleen over de accommodaties waarin u verblijft, maar ook over de beleving die u te wachten staat. Naast game drives, night drives, wandelsafari’s en boottochten, kunt u namelijk ook een ballonsafari maken. Vanuit de lucht de natuur zien ontwaken bij het licht van een opkomende zon is werkelijk onvergetelijk. Ook een bezoek aan de indrukwekkende Victoria watervallen zal u nog lang heugen!
U kunt de reis eventueel verlengen met een verblijf in Zimbabwe of Zuid-Afrika.

Belangrijk:

* Tijdens deze reis is per persoon 20 kg bagage toegestaan in een weekendtas zonder frame en wieltjes, inclusief handbagage.
* Voor chartervluchten in Botswana is geen vastgesteld vliegschema. U krijgt de dag voor vertrek te horen hoe laat uw vlucht vertrekt. Uw vlucht kan maximaal drie stops onderweg maken.
* Alle activiteiten worden ondernomen samen met de andere gasten (tenzij anders vermeld). Voor activiteiten met een privégids geldt een toeslag. Deze is op aanvraag.

Prijzen op aanvraag

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1 – 2

In Maun stapt u aan boord van een propellervliegtuigje waarmee u over de Okavango Delta vliegt naar een afgelegen concessie in het noorden. In de wintermaanden, als de Kavango rivier vanuit Angola de Okavango Delta binnenstroomt, overstromen de uiterwaarden in dit gebied waarna u in een mokoro de kanaaltjes kunt verkennen. Terwijl u zachtjes door het water glijdt, hopt de jacana van de ene waterlelie naar de andere en klemt een kikkertje zich vast aan een rietstengel. Op de droge eilandjes maakt u een wandelsafari en vertelt uw gids u graag over de sporen, vogels, insecten en dieren die u onderweg tegenkomt. In een open safarivoertuig van de lodge maakt u ook uitgebreide game drives in de concessie, waar u te gast bent in het rijk van olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta’s, wilde honden, hyena’s, giraffen, zebra’s, honingdassen, wildebeesten, koedoes, impala’s en ander vlaktewild.

thumbnail

Dag 3 – 4

Uw vliegtuigje brengt u naar Kasane, waarna een wegtransfer volgt naar uw lodge in het Chobe National Park. De lodge heeft een unieke locatie; aan de oevers van de Chobe rivier in het park zelf. Geen andere lodge kan hier tegenop. In een luxe vijfsterren ambiance geniet u deze dagen van game drives in het park en boottochten op de rivier, waar nijlpaarden en krokodillen u nieuwsgierig in de gaten houden en olifanten hun dagelijkse bad nemen. De zon verandert van een geelgouden in een oranjerode bal en werpt haar laatste stralen over de rivier voordat zij achter de horizon verdwijnt. Tijd voor een sundowner cocktail en nieuwe culinaire verrassingen van de chef.

thumbnail

Dag 5 – 6

U wordt vandaag naar Victoria Falls in buurland Zimbabwe gebracht, een transfer van circa twee uur vanuit Kasane. Het visum voor Zimbabwe is aan de grens verkrijgbaar. Victoria Falls is vernoemd naar de watervallen, die in 1855 door de Schotse missionaris en ontdekkingsreiziger David Livingstone zijn ontdekt en vernoemd zijn naar de toenmalige Britse koningin. De watervallen worden gevormd door de Zambezi rivier en strekken zich over een breedte van 1,7 kilometer uit. In vijf gedeeltes stort het water ruim honderd meter naar beneden. Als de watervallen in de wintermaanden in volle vloed zijn levert dat een groot watergordijn op dat het beste te zien is vanuit een helikopter, de zogenaamde ‘Flight of Angels’. U kunt de watervallen ook vanaf de grond bekijken, maar zorgt u wel voor een regencape, want de nevel maakt u drijfnat. Uw lodge is enkele kilometers stroomopwaarts gelegen in het Zambezi National Park. Hier geniet u volop van de natuur, de rivier en uw luxe accommodatie.

thumbnail

Dag 7

In de loop van de dag wordt u naar de luchthaven van Victoria Falls gebracht, waar u aan uw terugreis of aan uw verlengingsarrangement begint.

Inbegrepen

* Alle chartervluchten in Botswana
* Transfers in Kasane en Victoria Falls
* 6 overnachtingen in luxe lodges
* Alle maaltijden en snacks
* Koffie, thee, frisdrank, mineraalwater, huiswijn, lokaal bier en geselecteerde sterke drank
* Activiteiten zoals vermeld (zie ook de beschrijving van de accommodaties)
* Entree nationale parken en reservaten
* Wasservice (alleen bovenkleding)

Uitgesloten

* Intercontinentale vluchten Amsterdam-Maun / Victoria Falls-Amsterdam
* Premium drankjes (bijv. exclusieve wijn, champagne, whisky en cognac)
* Ballonsafari in de Okavango Delta
* Activiteiten in Victoria Falls
* Visum Zimbabwe (US$ 30, aan de grens verkrijgbaar)
* Reis- en annuleringsverzekering (verplicht!)
* Fooien
* Uitgaven van persoonlijke aard
* Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* Bijdrage Garantiefonds GGTO (€ 15 per boeking/per € 10.000)