Gibb’s Farm

Gibb’s Farm ligt in Karatu, op de beboste hellingen van de Ngorongoro-krater in het noorden van Tanzania. Het uitzicht op de Grote Riftvallei, of Grote Slenk, is adembenemend. Deze eeuwenoude boerderij werd gebouwd door Duitse kolonisten en werd in 1948 door de familie Gibb gekocht. Sindsdien verbouwen zij er zelf koffie, groenten en fruit.

Deze historische, biologische boerderij en koffieplantage beslaat meer dan 80 hectare, een fantastische plek om te ontspannen midden in de natuur.  U wordt wakker met het geluid van vogels en met de geur van vers gezette koffie, gemaakt van eigen koffiebonen!

Gibb’s Farm is voorzien van prachtige, architectonische details, zoals de originele houten balken van de boerderij en kleurrijke kunstwerken van lokale Afrikaanse kunstenaars. Geniet van uw “afternoon tea” omgeven door terrasvormige, biologische groente tuinen en bloembedden.
De exploitatie van de gehele biologische boerderij – bestaande uit 30 hectare koffie, 10 hectare groenten en fruit, 5 hectare bloemen en kruiden, plus een zuivel-, kippen- en varkenshouderij – is gebaseerd op duurzame landbouwmethoden. Gibb’s Farm beschikt o.a. over het grootste terrein met zonnepanelen in Noord-Tanzania, hetgeen wordt gebruikt voor de verwarming van water. Het “grijze” water wordt gefilterd en gebruikt voor de besproeing van de landbouwgebieden.

kamers:
De cottages, 21 stuks in het totaal elk met een uniek thema, hebben, stenen muren, mooie houten vloeren, handgemaakte houten meubels, een openhaard en een badkamer met binnen,- en buitendouches. Er zijn plafond ventilatoren en er is een zitgedeelte, u heeft een eigen veranda met uitzicht over de omgeving.

Verwen uzelf met een behandeling in de spa, een frisse duik in het zwembad of wandel door het Ngorongoro bos met een gids van de lokale Masaai gemeenschap, die u alles kan vertellen over de planten en hun geneeskrachtige werking.

activiteiten:
U kunt letterlijk de achterdeur uitlopen voor een wandeling van zes uur, door het bos en rond de kraterrand. Eén van de gidsen gaat met u mee, ter plekke staat er een heerlijke picknicklunch voor u klaar. Na de lunch met uitzicht op de krater, rijdt u terug naar de boerderij voor G&Ts (gin & tonic) op het gazon, genietend van de zonsondergang. U ook het naburige dorp Tloma verkennen en kennis maken met het landelijke leven in Tanzania. Vogelliefhebbers kunnen hier meer dan 200 soorten spotten, waaronder de “giant kingfisher” en de “silvery-cheeked hornbill”.

Gibbs Farm biedt u een oase aan groen en luxe, na stoffige safari’s elders in Tanzania.

Video’s

Gibb's Farm Karatu

Kamers

Gibb’s Farm Cottages

Elke cottage heeft een kingsize bed en maximaal drie eenpersoonsbedden voor kinderen. Ruime badkamer, met binnen, – en buitendouches, apart toilet, open haard en veranda. De kamers hebben verder Wi-Fi, klamboes, haardroger en bureautje.