Bartholomeus Klip Farmhouse

In de Wijnlanden, vlakbij Wellington, 75 minuten ten noordoosten van Kaapstad, ligt dit charmante boutique hotel welke onderdeel is van een nog werkende graan,- en schapenfarm.Deze boerderij met slechts 4 suites in het hoofdgebouw en een op zich zelf staande cottage (Wild Olive House) welk ruimte biedt aan families, bent u verzekerd van een vriendelijke en intieme sfeer. De badkamers in stijl, hebben een bad, wastafel en toilet.Het originele huis werd gebouwd onder Victoriaanse stijl en wordt omringd door prachtige tuinen en landerijen. Naast de 4000 Merino schapen welke voornamelijk gehouden worden hun heerlijke zachte wol, vindt je op het 4000 hectare grote landgoed ook nog 60 buffels.Het Quagga Projekt en de hiervoor gefokte zebra's is minder bekend maar zeker zeer bijzonder. De Quagga is een sinds 1883 uitgestorven (laatste overleed in Artis) zebra soort. Op het landgoed is men er in de loop van de tijd geslaagd om een zebra te fokken die net als de Quagga geen strepen heeft op de bilpartij.Safari is één van de hoogtepunten van de dag. Deze gamedrive leidt door het 10 000 hectare grote natuurreservaat welke de leefomgeving is van de gnoe, springbok, zebra, bontebok, vossen, bavianen en lynxen.De vogelliefhebber vindt hier o.a. lepelaars, kraanvogels, adelaars, struisvogels, pelikanen en flamingo's. Verder is dit reservaat de enige plek ter wereld waar een met uitsterven bedreigde landschildpad (Geometric Tortoise) nog voorkomt.Naast het prachtige landgoed en zijn dieren is er iets anders wat je niet mag missen en minstens zoveel aandacht verdient: het overheerlijke eten. Gastronomische Lekkerbekken opgelet: Een gast sprak hier de eens zo wijze woorden "The food is a disaster, there is simply no way I can stop eating!"Heerlijke brunches, Afternoon Teas met warme scones en room, of een uitgebreid diner in de serre, men weet zeker hoe je hier de inwendige mens moet verwennen. De producten komen allemaal van eigen land of omgeving, de zalmforel wordt gevangen vanaf de dam op het landgoed.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Kamers

Luxury Rooms

Tweepersoonsbed dat kan worden omgezet in 2 x eenpersoonsbedden, airco, ventilator, haardroger, slippers, badjassen.

Orchid Suite

Kingsize bed, aparte douche en bad, kleine lounge en veranda. Air con, vloerverwarming en ventilator.

Disa Room

King size bed, walk in douche, airco, ventilator, haardroger, slippers, badjassen.

Wild Olive House and Cottage

Huis met 4 slaapkamers met aansluitende cottage, met 3 tweepersoonskamers met 1 of 2 bedden en een stapelbed kamer. Kinderbedjes op afspraak

Heron House

Heron House is onze nieuwste toevoeging aan de Bartholomeus Klip portfolio, en perfect voor groepen vrienden en families. Kinderen van alle leeftijden zijn welkom, en het huis heeft een eigen tuin, zwembad, grote schaduwrijke veranda en buitenfaciliteiten voor braaiing. Brunch en diner kunnen besteld worden, of volwassenen zijn van harte welkom om mee te doen in het restaurant. Maaltijden en activiteiten dienen vooraf te worden gereserveerd.

Faciliteiten