Namib woestijn

De Namib is ’s werelds oudste woestijn en strekt zich over een lengte van meer dan 2000 kilometer uit langs de Atlantische kustlijn. Tussen Lüderitz en Swakopmund ligt het Namib-Naukluft Park, een 50.000 km2 groot beschermd natuurgebied dat een deel van de Namib woestijn en het Naukluft gebergte omvat.

Voor een grote zandwoestijn is het landschap er opvallend gevarieerd, met de gigantische rode duinen van Sossusvlei, de surrealistische Dead Vlei en de Sesriem Canyon als de bekendste toeristische attracties. De Namib is het leefgebied van een grote hoeveelheid unieke flora en fauna. Bekende soorten zijn de welwitschia – een levende fossiele plant, endemische kameleons, pelsrobben, bruine hyena’s, jakhalzen en één van Afrika’s grootste antilope: de gemsbok (ook wel oryx genoemd). De naam Namib is van oorsprong uit het Nama en betekent “grote plaats”.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen tours

Aanbevolen accommodatie

Namib Desert Lodge

De Namib Desert Lodge ligt aan de voet van eeuwenoude fossiele duinen in de Namib woestijn. De zonsopkomst en zonsondergang boven de duinen is elke…

Lees meer