Shamwari Private Game Reserve

Shamwari Game Reserve ligt op 75 km afstand, ten Noordoosten van de stad Port Elizabeth (Gqeberha). Het hele reservaat beslaat een oppervlakte van 250km2 en is vooraanstaand als het gaat om natuurbehoud en onderzoek naar dieren. De Born Free Foundation heeft twee locaties in dit reservaat. In dit deel van Zuid-Afrika komt geen malaria voor. Het gebied kenmerkt zich door glooiende groene heuvels en hier en daar een pluk bos. U kunt dus lekker ver kijken en redelijk gemakkelijk wild spotten.

Het gebied werd in 1992 afgebakend voor conservatie doeleinden. Het voormalige boerenakkerland werd in de jaren erna, teruggebracht naar het oorspronkelijke eco systeem van dit gebied. Tijdens uw safari in  het Shamwari Game Reserve kunt u de Big Five ontmoeten, olifant, leeuw, luipaard, buffel en neushoorn. Andere dieren die u hier kunt tegen komen zijn de giraffe, cheeta, hyena, nijlpaard, verschillende antilopensoorten zoals rode hartebeest en springbok. Zowel de witte neushoorn, als de schuwere zwarte neushoorn, komen voor in dit gebied.

Vogelliefhebbers kunnen maar liefst 250 verschillende vogelsoorten spotten in Shamwari Game Reserve. Enkele bijzondere soorten zijn de bonte ijsvogel, masker duif, vechtarend, diadeem kievit en savanne zwaluw.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen accommodatie