The Aiyana Resort and Spa

Het Aiyana Resort & Spa ligt op het mystieke Pemba-eiland, aan een tweeduizend jaar oude handelsroute, in de Indische Oceaan.  Het resort ligt aan de noordelijke rand van het eiland Pemba, op slechts 30 minuten vliegen (met een klein vliegtuigje) van Zanzibar. The Aiyana is ontworpen en gebouwd met eenvoudige en natuurlijke materialen en uitmuntend vakmanschap.

Alle 30 villa’s hebben een prachtig uitzicht over het kristalheldere water van de lagune, het koraalrif en de Indische Oceaan daarachter. De slaapkamers geven een gevoel van rust en bezinning, dit wordt versterkt door het continue en ritmische geluid van de golven van de oceaan. De badkamers zijn open met uitzicht op de blauwe hemel en voelen als verlengstukken van de tuin. De stijlvol ingerichte privévilla’s zijn allemaal voorzien van zitjes zowel binnen als buiten, een lcd-tv, minibar, kluisje en airconditioning.

In het restaurant van Aiyana wordt uitsluitend gebruik gemaakt van producten die zo van het land afkomen. De setting van het diner, verschilt van avond tot avond. De ene keer geniet u van het diner in het restaurant, dan weer op het strand en er is zelfs een mogelijkheid om te dineren op het eiland dat naast het resort ligt. De Spa van Aiyana is geïnspireerd op de natuur en het biedt pure verwennerij en ontspanning!

Pemba is een paradijs voor duikers en snorkelaars. Talrijke koraalriffen lonken om verkend te worden – vooral het Emerald Reef is een schatkamer vol kleurrijk onderwaterleven. Terug op het droge kunt u het Ngezi regenwoud verkennen, de fruit- en groentemarkt van Chakwe Chakwe bezoeken en een rondleiding over de kruidenboerderijen van het eiland maken. Bij zonsondergang kunt u een traditionele dhow cruise maken, voordat u in een zitzak wegzakt om te genieten van Aiyana’s “Cinema under the Stars”. Andere populaire activiteiten in de omgeving zijn mountainbiken en kitesurfen.

De zandbank naast het resort nodigt uit tot een wandeling over het zuiverste witte koraalzand, omgeven door azuurblauw water. Ondertussen geniet u van de kwetterende vogels en het geklots van de golven tegen het zand.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Kamers

Superior Beach Villa

De Superior Beach Villa van ca. 110 m2 biedt een spectaculair uitzicht op zee, een prachtige lichtkleur, een hoog plafond, geweldige super kingsize bedden en elegante meubels.

Presidential & Royal Villas

Afmeting van 340 m2, uitzicht op oceaan en infinity pool, twee kamers op begane grond, verbonden door een woonkamer en voorzien van een minibar, een kluisje, een lcd-tv, een telefoon en airconditioning.