Tanzania Bush Camps Mara River Camp

Het Tanzania Bush Camps Mara River Mobile Camp opereert elk jaar van juli tot oktober in de noordelijke Serengeti. Dit prachtige nationale park, is het leefgebied van één van de meest grote wildpopulaties ter wereld. Een verblijf in een zogenaamd mobiel kamp, heeft vele voordelen. Zo volgen de mobiele kampen de migratie het hele jaar door en hebben  ze twee of drie ideale locaties waar ze elke keer naartoe verhuizen. Een mobiel kamp bestaat uit alleen tenten, die zorgt voor een meer authentieke en ‘echte’ safari-ervaring. Het ontbreekt u trouwens niet aan luxe tijdens uw verblijf en wat is er mooier dan ’s morgens uw tent te openen en rechtstreeks over de savannen van de Serengeti te kijken?

Dit noorderlijke deel van het Serengeti National Park is misschien wel het meest intrigerende stuk. Dit is dé plek waar, tijdens hun jaarlijkse de migratie, anderhalf miljoen gnoes de Mara River oversteken naar Kenia.  Uw kamp bevindt zich dan ook op nog geen 300 meter afstand, van dit immense spektakel.

uw tent
Dit charmante, authentieke bush camp bestaat uit 12 klassieke tenten, waaronder 2 familietenten. In het slaapgedeelte vindt u een smeedijzeren bed, voorzien van een klamboe, op de vloer liggen kleurrijke tapijten. Aan de achterkant van uw tent is een badkamer, compleet met stromend water, wastafel, douche ruimte en toilet, die doorspoelt.

Elektriciteit is 24 uur per dag beschikbaar en elke tent heeft oplaadpunten voor uw apparaten en elektronica. Bij de ingang van uw tent is een schaduwrijke veranda ingericht met gestoffeerde stoelen en houten salontafel.

safari’s
Elke ochtend bespreekt de gids met u het plan van die dag. Hij legt uit hoe de dieren leven en checkt met u, welke dieren u die dag graag zou willen zien. De game drives, of wel safari’s, zijn in de ochtend en in de middag. Ook is er de mogelijkheid dat u de hele dag op pad gaat, in dit geval is er een lunch in de vorm van een picknick, onderweg. Als de zon ondergaat zoekt uw gids een rustige plek op, waar u kunt genieten van uw “sundowner” drankje, hierna keert u terug naar het kamp voor het avond eten en een nog een drankje bij het kampvuur.

Tussen de safari’s door kunt u relaxen in de centrale tent, op de gezellige lounge banken. De barman staat klaar om uw favoriete cocktail te bereiden. Maaltijden worden ook geserveerd in deze centrale tent. Het is verrassend om te zien wat een heerlijke gerechten er in een mobiel kamp, klaar gemaakt worden. U kunt kiezen uit lokale groenten en fruit, rundvlees, kip, geitenvlees, vis en andere heerlijke ingrediënten. De maaltijd begint met soep en eindigt altijd met een heerlijk toetje.

Als kers op de taart van uw safari ervaring, kunt u geruisloze ballonvaart maken, over de Serengeti. Tarieven hiervoor zijn op aanvraag.