Blue Train Pretoria naar Kaapstad

Zuid Afrika per trein!

Dé manier om Zuid-Afrika in korte tijd en in alle comfort te verkennen is per trein. De luxe Blue Train brengt u vanaf Pretoria in een dag en een nacht dwars door het Zuid-Afrikaanse landschap, richting Kaapstad v.v.

Blue Train
Met de klassieke Blue Train leidt de rails u door, langs en over het spectaculaire landschap tussen Kaapstad en Pretoria. Een dag en een nacht lang kunt u vanuit je luxueuze rijtuig door het raam gluren terwijl de trein verder raast. U doorkruist de wilde natuur, half-woestijn of wijnvelden. Een andere route die de Blue Train aflegt is van Kaapstad naar Port Elizabeth, beter bekend als de Garden Route. Vanaf de Kaap reist u noordwaarts door Langeberg, langs wijnregio’s, richting de kust waar de Indische Oceaan tevoorschijn komt.
Het verblijf in de trein is één en al luxe. The Blue Train is eigenlijk een mobiel vijfsterrenhotel. Elk compartiment bestaat uit een eigen badkamer met een goudglanzende vloer, telefoon en een televisie met een videokanaal waarop u de documentaires over de omgeving waar u doorheen reist kunt bekijken. Uiteraard ontbreekt een comfortabel één of tweepersoonsbed niet. Aan al deze elegantie hangt wel een prijskaartje.

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1

Vandaag begint uw avontuur. U gaat genieten van een fantastische reis van Pretoria naar Kaapstad.

16.00 uur; U begeeft zich naar de Pretoria Station Lounge waar u zich meldt en waar u wordt ingecheckt. Totdat de trein vertrekt kunt u hier nog heerlijk genieten van de hapjes en drankjes.

18.00 uur; Het is bijna zover. Het instappen begint en na deze incheck wordt u door uw butlers naar uw suite gebracht. Een dag en een nacht lang kunt u vanuit uw luxueuze rijtuig door het raam gluren terwijl de trein verder raast.  Het instappen eindigt om 18:15 uur

18.30 uur; De Blue Train vertrekt vanaf het station van Pretoria, maar vertrekt eventueel eerder als alle gasten hebben ingecheckt.

19.30 – 21.00 uur;  Eerste zitting voor het diner.

21.15 – 23.00 uur; Tweede zitting voor het diner (Let op: het diner is een elegante aangelegenheid waarbij de heren wordt verzocht om tenminste een jas / vest te dragen). U geniet van drankjes na het diner, cognacs en Cubaanse sigaren in de Club Car voordat u terug gaat naar uw suite om naar bed te gaan.

thumbnail

Dag 2

Een nieuwe dag breekt aan. U ontwaakt in uw luxueuze suite en maakt zich klaar om te gaan genieten van weer een mooie dag.

06.00 – 09.00 uur; Het ontbijt wordt geserveerd. Geniet heerlijk van uw ontbijt en houdt u rekening met het feit dat dit geserveerd wordt op basis van binnenkomst.

09.30 uur;  De Blue Train arriveert op Kimberley Station. U stapt uit en verzamelt zich in het spoorwegmuseum, van waar u wordt verzocht naar de bus te gaan die u brengt naar het Kimberley Open Mine Museum. Midden in de stad dient deze gigantische 215 meter diepe krater als herinnering aan de diamantstorm van het jaar 1870, waar goudzoekers met de hand de grootste opgraving ter wereld uithakten op zoek naar de kostbare edelstenen. In deze periode leverde de Big Hole een ongelooflijke 2 722 kilo diamant op.

10.00 uur; Bij aankomst in het Open Mine Museum zal u allereerst een rondleiding door de mijn krijgen. U wordt meegenomen om interessante en historische plekken te bekijken. Ook wordt u mee genomen op een afgesloten helling aan de rand van de Big Hole.

12.30 uur; U vertrekt vanuit het Open Mine Museum naar Kimberley Station. Bij Kimberley Station wordt u verwelkomt met een glas sherry. Het sherry glas, gegraveerd met het logo van The Blue Train, is een aandenken voor u om te bewaren.

13.00 uur; De Blue Train vertrekt vanuit Kimberley Station voor de Zuidwaartse reis naar Kaapstad. Na deze opwindende tour kunt u  zichzelf  lekker opfrissen en daarna genieten van de aperitieven welke geserveerd worden in een van onze lounges.

13.00 – 14.15 uur; Eerste zitting voor de lunch.

14.30 – 16.00  uur; Tweede zitting voor de lunch.

17.00 uur; High Tea wordt geserveerd in de niet-rokenlounge.

19.30 – 21.30 uur; Eerste zitting voor het diner

21.15 – 23.00 uur; Tweede zitting voor het diner. Na het diner kunt u genieten van drankjes, cognac en Cubaanse sigaren in de Club wagon voordat u naar uw suite vertrekt en naar uw bed gaat.

thumbnail

Dag 3

 

Helaas is vandaag de laatste dag van deze bijzondere treinreis aangebroken.

06.00 – 09.00 uur; Het ontbijt wordt geserveerd.

10.30 uur; De Blue Train arriveert op het station van Kaapstad. Butlers brengen u naar The Blue Train Lounge.

 

***** Wij hopen dat u een onvergetelijke ervaring hebt gehad *****