Iedereen kent de wijngebieden rondom Stellenbosch, Franschhoek en verder langs de R62, de Robertson Wine Valley. Reizigers die Hermanus hebben verkend, zullen dan ook genoten hebben van de fantastische wijnen die gemaakt worden in de Hemel en Aarde Vallei. Minder bekend, zijn de wijnhuizen rondom Plettenberg Bay, aan de Tuinroute, met verrassende wijnen en champagnes, deze laatsten worden in Zuid-Afrika vonkelwijnen of MCC’s genoemd.

De Plett Winelands regio wordt erkend als een van Zuid-Afrika’s ‘Wine of Origin’ gebieden. Dit gebied is 60 km groot, één van de kleinste wijngebieden van Zuid-Afrika, met slechts 18 pittoreske wijngaarden in de omgeving. De wijn die uit deze regio komt, is echt fantastisch, dus als u op uw vakantie over de Tuinroute rijdt, moet u zeker een aantal van deze wijnhuizen gaan bezoeken. De meesten bieden wijnproeverijen, heerlijke maaltijden en u kunt bovendien de wijnen ter plekke zeer voordelig kopen. Bel wel altijd even van te voren om een boeking te maken en teleurstelling te voorkomen.

Hier zijn onze 6 favoriete wijnhuizen in de Plettenberg Bay regio.

1. Bramon Wine Estate

Bramon Wine Estate is een familiebedrijf, met een kleine wijngaard. Zij zijn het eerste wijnhuis dat in deze omgeving is gestart, op de nieuwe grond van de Plett regio. In 2000 begonnen zij met het planten van de eerste wijnstokken. Zij maakten de weg vrij voor het cultiveren van wijn in het gebied. Wijn proeven met een fascinerend uitzicht op het Tsitsikamma-gebergte en de wijnranken is een echte aanrader. Geniet van de verbazingwekkende collectie aan wijnen en verse tapas-achtige gerechten. Proef de bekroonde “vonkelwijnen” gemaakt volgens de Methode Cap Classique, MCC. Ook de Sauvignon Blancs zijn zeker de moeite waard om te proeven.
Bel om te reserveren: +27 (0)73 833 8183

Bramon Wine Estate op de Tuinroute

2. Packwood Country and Wine Estate

Dit wijnlandgoed ligt tussen Plett en Knysna en staat bekend om de reeks Pinot Noir, Sauvignon Blanc en Chardonnay wijnen. Packwood Country Wine Estate biedt een authentieke wijnproeverij op het platteland. De aangrenzende melkveehouderij zorgt voor heerlijke melk, waarvan kaas gemaakt wordt. De kaasplateaus kunt u bestellen voor bij uw wine-tasting. Als u wilt picknicken in veld, dan bestelt u uw lunch met boerenproducten bij de “Lunchbox”. En als u een kijkje wilt nemen bij het veebedrijf, laat het dan weten, dan zal Heiny, de beheerder, u opwachten.
Bel om te reserveren: +27 (0)83 999 9521

Uitzicht op de Tsitsikamma bergen vanaf het terras van The Lunchbox

3. Newstead Wines

Newstead Vineyards wordt geprezen om hun picknicks in de wijngaarden, zomerzonnewende-feesten en op maat gemaakte evenementen. Ze staan bekend om hun bijzondere wijnproeverijen, het is een ware publiekstrekker voor jong en oud. De Newstead Bubble Bar biedt geweldige vonkelwijnen, ambachtelijk bier en cocktails en unieke soorten gin, doordrenkt met Fynbos kruiden en specerijen.
Bel om te reserveren: +27 (0)76 300 9740

wijn proeven in stijl, op de Tuinroute bij Newstead Wines

4. Lodestone Wines

Dé plek voor een relaxte lunch met heerlijke wijnen in de uitlopers van het Tsitsikamma-gebergte. Geniet van het prachtige uitzicht over de dam en de bergen, vanaf het terras bij het restaurant.
De vers geplukte olijven uit eigen boomgaard, zijn zeer goed te combineren met de wijnen en “bubbels”, ze maken uw wijnproeverij tot een feestje.
Bel om te reserveren: +27 (0)44 534 8015

Lodestone proeflokaal Plettenberg Wine Route

5. Plettenvale Wine Estate

Dit familiebedrijf met klein wijnlandgoed, produceert slechts 1000 handgemaakte flessen wijn per jaar. De Brut Rose MCC (MCC= methode Cape Classique/vonkelwijn) uit 2015, won de prijs “Best Brut Rose MCC of South Africa” tijdens het Rose Rocks wijngala. Gloria neemt u graag mee voor een persoonlijke rondleiding en zal met passie vertellen over het bedrijf. Probeer de spraakmakende “wine and chocolate pairing”, waarbij de wijn geproefd wordt met zelfgemaakte chocolade.
Bel om reserveren: +27(0)82 322 0765.

Plettenvale “Best Brut Rose MCC of South Africa”

6. Kay en Monty Vineyards

Deze wijngaard biedt de perfecte setting voor een bruiloft op de Tuinroute. Het prachtige uitzicht op de berg en de vijver met waterlelies biedt de perfect ambiance voor een romantisch samenzijn. Naast de prachtige, bekroonde wijn, gezellige openhaard, chique inrichting en ongelooflijke uitzichten, zoals over de vallei, is Kay en Monty Vineyards ook geliefd om hun schotels van kaas en vlees in combinatie met vers gebakken ambachtelijk brood.
Tip: kies de Picknick Box for Two, met een selectie aan kazen, charcuterie, hummus van rode biet, dip van aubergine, groene salade, seizoen fruit, vers gebakken brood in potten én een fles MCC Champu voor slechts ZAR620/2 pers.

Kay and Monty Wines proeflokaal en restaurant

U kunt ze bereiken op: +27(0)44 534 8387, de Picknick Box for Two graag uiterlijk 48 uur van te voren bestellen.

Op (wijn)reis naar Zuid-Afrika?

Wilt u ook alles halen uit uw (wijn)reis naar Zuid-Afrika, neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij verzorgen de reis van uw leven!

Bekijk onze wijnreis en andere voorbeeldreizen naar Zuid-Afrika.