Okonjima Luxury Bush Camp

Okonjima is een 20.000 hectare groot privéreservaat, halverwege Windhoek en Etosha. In Okonjima liggen twee lodges en twee exclusieve villa’s. Okonjima is echter ook de thuisbasis van de AfriCat Foundation, een stichting die zich inzet om grote carnivoren (cheeta’s, luipaarden, leeuwen en andere dieren) te beschermen, verzorgen en voor te bereiden op hun terugkeer in het wild. Op 2,5 km van Plains Camp ligt de luxe lodge Bush Camp, een prachtige plek aan het begin of einde van de reis voor een safaribeleving in de Namibische natuur.Okonjima Bush Camp bestaat uit 8 zeer ruime (105m2) chalets die 80-100m uit elkaar liggen voor optimale rust en privacy. De chalets zijn een combinatie van steen, glas en canvas en hebben een rieten dak. De chalets zijn voorzien van twee aparte bedden, comfortabele fauteuils, telefoon (alleen binnenlijn), kluisje en een halfopen badkamer met dubbele wastafel, douche en toilet. Aan de slaapkamer zit een open ‘sala’ vast met twee sofa’s, een minibar en koffie- en theefaciliteiten. Hier kunt u heerlijk relaxen en genieten van het uitzicht op de omgeving en het vogelbad.De honeymoon/junior suite is nog groter (120m2) en heeft een en-suite lounge met open haard, ligbad en buitendouche. Het hoofdgebouw is gevestigd in de ‘lapa’. Hier vindt u de receptie, een souvenirwinkel, een sfeervolle lounge verschillende open haarden en de eetkamer, alles met uitzicht op een drinkplaats waar dieren zich verzamelen om hun dorst te lessen. In de tuin ligt het zwembad, waar omheen ligstoelen en parasols staan opgesteld. In de hele lodge, inclusief de chalets, is WiFi.Tijdens uw verblijf in Okonjima kunt u deelnemen aan diverse activiteiten. Naast een bezoek aan het AfriCat informatie- en educatiecentrum kunt u met een gids een spannende speurtocht te voet naar de grote carnivoren maken, u kunt de luipaarden proberen te traceren aan de hand van radiogolven (succes is niet gegarandeerd!) en na het diner mee op een game drive om dieren te zoeken die alleen in het donker tevoorschijn komen. Gasten van Bush Camp hebben exclusief toegang tot de schuilplaats, waar de nachtdieren (zoals stekelvarkens, caracals en honingdassen) goed te zien zijn. In de omgeving van de lodge kunt u ook op eigen gelegenheid een wandelroute volgen. Een dag op Okonjima begint met koffie, thee en muffins voordat de ochtendactiviteit van start gaat. Een uitgebreide brunch wordt na afloop, tussen 09.00 en 10.30 uur, geserveerd. In de middag staat gratis koffie, thee en gebak voor u klaar in de lapa voordat de middagactiviteit begint en 's avonds geniet u van een heerlijk diner.

Kamers

Luxury Bush Camp Chalet

Elk chalet heeft grote glazen panelen en canvasramen die volledig kunnen worden geopend voor een onbeperkt uitzicht op de savanne die een werkelijk magische Afrikaanse bush ervaring biedt.Het heeft een openluchtsala met een semi-vrijstaande loungeruimte, compleet met een minibar, thee- en koffiefaciliteiten en voldoende ruimte om te ontspannen, en biedt een panoramisch uitzicht op de natuurlijke omgeving.Is uitgerust met: twee queensize bedden, een bureau met telefoon en comfortabele lederen stoelen.Heeft een Wi-Fi-hotspot, mobiele telefoon receptie, evenals undercover, eigen parkeerplaats.Heeft een vogelbad dat een hoogtepunt is voor elke vogelliefhebber en een vogelvoerbak als gasten de vogels willen voeren.

Luxury Bush Camp Junior Suite

De Junior Suite is een grote kamer van 120 m2 met twee queensize bedden en een eigen lounge.De open haard en het bad houden u warm tijdens de winteravonden, terwijl de buitendouche ideaal is voor de zomer.Combineert ontspanning en romantiek met het uitzicht op het spectaculaire landschap van Namibië dat een luxueuze Afrikaanse safari-ervaring belichaamt.Heeft een Wi-Fi-hotspot, mobiele telefoon receptie, evenals undercover, eigen parkeerplaats.Is rolstoel toegankelijk.

Faciliteiten