Haina Kalahari Lodge

Haina Kalahari Lodge is een kleinschalige lodge aan de noordgrens van het Central Kalahari Game Reserve. De lodge is in een 11.000 hectare grote concessie gelegen, waardoor er niet alleen in de vroege ochtend na namiddag game drives worden gemaakt, maar ook in het donker, als de nachtdieren op pad gaan.

Deze game drives maakt u in open terreinwagens, samen met de andere gasten van de lodge en de ranger. Hij vertelt u graag alles over de flora en fauna van dit gebied. Zo kunt u tijdens uw game drives de machtige Kalahari-leeuw tegenkomen, maar ook luipaarden, cheeta’s en bruine hyena’s. Antilopen als oryx, blauwe wildebeest en eland leven ook in grote aantallen in dit gebied.

Ter afwisseling van uw game drives kunt u ook een wandelsafari maken met een San-gids. Zijn voorouders wisten onder barre omstandigheden in een gortdroge woestijn te overleven en hij vertelt daar graag over. Tegen bijbetaling kunt u een dagsafari maken in het Central Kalahari Game Reserve of per quad bike de omgeving verkennen. Mocht u met kinderen jonger dan 6 jaar reizen, dan wordt tegen een toeslag een privévoertuig tijdens de game drives ingezet.

De vrije uurtjes brengt u door in de lodge, waar u op warme dagen verkoeling zoekt bij het zwembad of in de lounge. ’s Avonds trekt u zich terug in één van de 9 tenten. Er zijn 6 luxe tenten met een overkapping van houten palen en 3 superior tenten met een rieten overkapping voor de nodige schaduw. Twee luxe tenten zijn met elkaar verbonden door de veranda en zijn geschikt voor families. De luxe tenten hebben een binnen- en een buitendouche, terwijl de superior tenten een ligbad en binnendouche hebben. Alle tenten zijn voorzien van een grote veranda met zitje, een tweepersoonsbed met klamboe en koffie- en theefaciliteiten. De elektriciteit wordt opgewekt door middel van zonnepanelen.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, koffie en thee, frisdrank, geselecteerde alcoholische dranken, wasservice (alleen bovenkleding), game drives, night drives en wandelsafari’s in de concessie. Kinderen van alle leeftijden zijn welkom.
Haina Kalahari Lodge ligt op ca. 45 minuten vliegen van Maun.

Kamers

Luxury Tents

5 Luxe Tenten, beschut door de uniek gestructureerde lattenkap, bestaan uit een bed met klamboe, een eigen badkamer met binnen- en buitendouches en thee- en koffiefaciliteiten.Een van de Luxe Tenten fungeert als de Family Tent (zie beschrijving), wat zou betekenen dat er in totaal 7 Luxe Tenten zijn.

Family Tent

1 x Family Tent – Gezinnen kunnen optimaal gebruik maken van onze Family Tent, bestaande uit 2 x Luxe Tenten met een interleading deck. Elke tent is geschikt voor 2 volwassenen / kinderen.

Superior Tents

3 x Superior Tenten zijn gebouwd onder een rieten dak, die schaduw biedt en de tenten koel houdt in de hete Kalahari zon. Alle accommodaties zijn ingericht in subtiele aardetinten en donker hout in een eigentijds Afrikaans thema met grote dekken en complete badkamers (binnendouche en bad).