Tulbagh

Tulbagh is een schilderachtig, historisch stadje, gelegen midden in de wijnlanden van Boland in de Western Cape provincie op anderhalf uur rijden van Kaapstad.
De vallei waarin Tulbagh is gelegen werd in 1658 voor het eerst ontdekt door de Europese kolonisten, de Voortrekkers. In 1700 werd het land opgesplitst in concessies en verdeeld onder 14 boerenfamilies. Tulbagh zelf werd gesticht in 1743, dit gebeurde met de bouw van de kerk, die nu als museum dient.

In 1969 werd Tulbagh getroffen door een aardbeving van 6.3 op de schaal van richter. De kerk bleef gespaard en de historische huizen werden zorgvuldig gerestaureerd. De 32 historische huizen met Kaap- Hollandse gevels, staan op de monumenten lijst en vormen nu de grootste verzameling monumenten in één straat, van Zuid-Afrika.

De stad is gelegen aan de noordkant van de prachtige Tulbagh vallei en wordt omgeven door bergketens. De Great Winterhoek bergen torenen 2077m boven de zeespiegel en zijn bedekt met sneeuw in de winter. Proteas groeien hier in het wild, net als Buchu, een medicinaal kruid dat al eeuwenlang door de oorspronkelijke bewoners, de Khoi-San, wordt gebruikt. Deze vruchtbare vallei produceert een aantal van ’s lands beste rode en witte wijnen, olijfolie, perziken, graan, peren – en 70% van de pruimen van het land!

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Video's

Tulbagh

Aanbevolen accommodatie