Amarula Trifle, een feestelijk toetje voor jouw Kerstdiner!

Ben jij nog op zoek naar een toetje voor jouw Kerstdiner? Deze trifle met een Zuid-Afrikaans tintje is feestelijk en heel makkelijk om te bereiden.

Amarula is een Zuid-Afrikaanse likeur uit Phalaborwa, een stad op de rand van het Kruger National Park, het wordt gemaakt van suiker, room en de vrucht van de Afrikaanse marulaboom (Sclerocarrya birrea), ook wel olifantenboom genoemd. Je kunt het kopen bij elke slijterij.

Recept voor 6 personen:

ingrediënten:
chocolade cake (bijvoorbeeld bij Albert Heijn, die is erg lekker)
1 liter gekoelde slagroom vanille vla (je kunt ook zelf Custard vla maken, is zoeter)
1 pak chocolade vlokken **
500 ml slagroom
noten naar keuze (ik gebruikte walnoten en geschaafde amandelen)
200 ml Amarula likeur (bij de slijter)
eventueel kersen voor garnering

Snijd chocolade cake in stukken van 2x2cm.
Verspreid de eerste laag over de bodem van de glazen kom. Besprenkel de cake met Amarula. Giet laagje vla over de cake – ongeveer een halve liter. Klop de room stijf en verdeel de helft over de vla, werk van buiten naar binnen, zodat je de lagen door de glazen schaal kunt zien. Hak de noten en strooi de helft over de crème. Hierover verdeel je een laag chocolade vlokken. Breng een tweede laag aan gelijk als de eerste: te beginnen met blokjes cake, bevochtigen met een schot van Amarula, dan vla, en slagroom.
Garneer de bovenkant met noten en vlokken.
Zet in de koelkast voor minimaal een uur.
Serveer koud.

Eet smakelijk!

** origineel gaan er “Flakes” in, luchtige chocolade repen die uit chocolade schaafsel zijn opgebouwd. Ik heb de Flakes vervangen door chocolade vlokken. Je zou ook chocolade kunnen schaven.

Heb jij een lekker recept uit Zuid-Afrika dat je graag wilt delen met andere Zuid-Afrika liefhebbers, laat het me weten!
Mocht je het niet kwijt kunnen in “comment” vakje, stuur het dan per mail, dan publiceer ik het met jouw naam (en foto?) erbij.
Tip: schrijf je in op deze pagina voor meer nieuws en ontvang altijd een e-mail wanneer ik een nieuw artikel heb geplaatst!