Welgevonden Game Reserve

Welgevonden Game Reserve ligt op 3 uur rijden, ten Noorden vanaf de hoofdstad Johannesburg. Dit reservaat ligt in de prachtige omgeving van de Waterberg biosfeer, met rode rotsformaties en wijdse savannen. Welgevonden Game Reserve, is een wildpark van 38.200 ha in Waterberg, in de provincie Limpopo in Zuid-Afrika.

Het gebied Waterberg werd in  2001 door de UNESCO op de wereld erfgoedlijst gezet. Het beslaat een oppervlakte van meer dan 654.033 hectare. Het reservaat bestaat uit bergachtig terrein dat wordt doorkruist door diepe valleien en kloven. De hoger gelegen delen worden gevormd door vlakke plateaus.  De hoogte varieert van 1080 m in het noorden tot ± 1800 m in het zuidelijke deel van het reservaat.

Safari’s in het Welgevonden reservaat bieden uitstekende ontmoetingen met de wilde dieren van Afrika. Welgevonden is de thuisbasis van meer dan 50 verschillende zoogdieren, waaronder de Big Five. De diversiteit van het leefgebied leidt tot een breed scala aan dieren in het wild. In de grasrijke vlaktes leven diverse antilopensoorten, waarvan de grootste, de eland en de kleinste de duiker.

Roofdieren in het gebied zijn de cheeta, leeuw en luipaard. Er zijn ook tal van zeldzame en ongewone soorten zoals bruine hyena’s. Met een beetje geluk vindt u hier ook de aardwolf, het schubdier (pangolin) en het aardvarken. Deze laatsten behoren tot de “shy five” en zijn ’s nachts het meest actief.

Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen met meer dan 300 vogelsoorten in dit reservaat, waaronder de zeldzame blauwe kraanvogels die vroeg in het jaar in het zuidelijke gedeelte broeden.

Ook op reis naar Zuid-Afrika? Wij hebben voor u de beste lodges in dit gebied op een rij gezet. Deze vindt u onderaan deze pagina.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen accommodatie

Mhondoro Safari Lodge & Villa

Mhondoro Game Lodge is een luxe 5-sterrenaccommodatie in Welgevonden Game Reserve, een malariavrij en Big 5 wildreservaat in Limpopo, Zuid-Afrika. Het hoofdgebouw en de privévilla…

Lees meer

Ekuthuleni Lodge

Ekuthuleni Lodge ligt in het hart van het malariavrije Welgevonden Private Game Reserve in de prachtige Waterberg regio. Ekuthuleni Lodge, dat zoveel betekent als “Plek van de…

Lees meer